Masai Mara NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Masai Mara NP image

onweer in de masai mara

Masai Mara NP
Kenia
Kuiken

onweer in de masai mara

Zo, we zijn er weer helemaal klaar voor, de middag drive in de Masai Mara. Ik voel me altijd een beetje opgewonden als we weer op pad gaan, wat komen we deze keer allemaal tegen??? We gaan eerst op zoek naar de luipaard die we een dag er voor hebben zien luieren in een boom.
Na een half uurtje rijden merken we dat het ineens betrekt, zon is weg en voelde ik daar nu een drup??!! De dieren (giraffen) om ons heen beginnen te rennen. Voor je goed en wel door hebt dat het echt gaat regenen, komt het al met bakken uit de hemel. Snel het dak naar beneden en de ramen dicht. Van het ene moment op het andere zie je helemaal niets meer, alleen maar regen veel regen en zo nu dan licht het landschap op als er een onweers flits is.
Thuis komen is nu onze eerste missie en dat is geen gemakkelijke. Het regent zo hard dat je niet kunt zien waar je bent, het weinige licht van het onweer gebruikt onze chauffeur om zich te oriënteren. Daarnaast zijn de droge zandweggetjes waar we net nog reden ineens snel stromende rivieren geworden. Ik zie ons al staan, in de stromende regen proberen het busje uit de modder te halen. Dat is ons bespaard gebleven, door onze fantastische chauffeur en gids.
Erg droog zijn we niet over gekomen, het regende niet zo hard in de bus als er buiten maar er stroomde toch heel wat water naar binnen.

Foto's

b22fa.jpg
b22fa.jpg
Kuiken
f1169.jpg
f1169.jpg
Kuiken
f1169.jpg
f1169.jpg
Kuiken
34512.jpg
34512.jpg
Kuiken
34512.jpg
34512.jpg
Kuiken