Marsabit

'415980' door andresenmarianne '415980' door andresenmarianne

KeniaMarsabit

KeniaMarsabit

Hij gaat trouwen

andresenmarianne

We waren in een Samburo dorp omdat onze ranger ook een Samburu was. Een van ziijn vrienden ging trouwen , hij vroeg ons of we het huwelijk wilden bij wonen Dat wilden we dus graag. Er word een koe geslacht er word gedansd en gezongen het was leuk om te zien

'184584' door perryvanpelt '184584' door perryvanpelt

KeniaMarsabit

KeniaMarsabit

Nieuwsgierige Giraffe

perryvanpelt

Giraffen, je raakt er niet op uitgekeken, blijven zo bijzonder. Deze Reticulated Giraffe, welke veelvuldig voorkomt in het noordelijkere deel van Kenia (Marsabit, Meru, Samburu NP), verschilt van de Masai en de Rotschild Giraffe zowel in kleur als van patroon. De Reticulated is dieper bruin van kleur en de vakken zijn groter en wit ipv beige omlijnd. Giraffen 'grazen' voornamelijk 's ochtends en 's avonds van de Acacia boom , gedurende de dag zoeken ze voornamelijk de schaduw op. Het moment dat hij zijn lange nek naar me toe draaide klikte ik wat weer resulteerde in deze 'spontane' foto.

'385711' door gerbenvanderwaals '385711' door gerbenvanderwaals

KeniaMarsabit

KeniaMarsabit

Keniase vrouw

gerbenvanderwaals

Archers Post, Noord-Kenia. Precies hier komen twee werelden samen; regulier Afrika en donker Afrika. Het is daarmee de laatste halte van de “beschaafde” wereld. Reis verder naar het noorden en je begeeft je in de wereld van de Samburu, Luo, Boran, Burji, Gabra, Konso en meer. Het unieke en bijzondere aan deze foto realiseerde ik me pas achteraf. Bij het zien ervan besef ik dat deze vrouw voor mij model staat voor een wereld die steeds meer verloren gaat. Overal verdwijnen stammen, van de Afrikaanse vlaktes tot diep in de oerwouden van de Amazone. De wereld wordt in toenemende mate een eenheidsworst. Ga ergens zitten aan de rand van het dorp, pak je Swarovski verrekijker en je ziet het leven aan je voorbij trekken. Hoewel deze vrouw toeristen niet opzoekt kan ze je van alles vertellen, als je maar goed kijkt. Zo kun je bijvoorbeeld te weten komen uit welk gebied ze afkomstig is, tot welke stam ze behoort, of ze getrouwd is en of ze kinderen heeft. En dat alles aan de kleuren en patronen van haar sieraden en kleding. Zo zie je veel dingen die je eigenlijk niet had verwacht. Fantastisch!

'272092' door LizzyAnn '272092' door LizzyAnn

KeniaMarsabit

KeniaMarsabit

On 'The Road Through.

LizzyAnn

Samburu, de lokale bevolking van dit gedeelte van Kenia. De weg die we reden heet "The Road Through Hell" Deze mooie dame vroeg om een bal, toen we zeiden dat we die niet hadden had zij en haar vriendinnetjes een steen in hun handen om ons te bekogelen. Prachtige mensen, maar gevaarlijker dan dieren.

'127066' door ebonsky '127066' door ebonsky

KeniaMarsabit

KeniaMarsabit

Wat zien ik....

ebonsky

Laagvliegende gier de Ruppels Griffion Vulture

'184236' door perryvanpelt '184236' door perryvanpelt

KeniaMarsabit

KeniaMarsabit

Neushoornvogel in...S

perryvanpelt

Deze enorme neushoornvogel had geen moeite zich vast te laten leggen aan de rand van het zwembad van de Samburu Serena Lodge, Samburu NR

'184579' door perryvanpelt '184579' door perryvanpelt

KeniaMarsabit

KeniaMarsabit

Samburu man

perryvanpelt

Wanneer je in Samburu NR verblijft is het leuk om de Samburu stam (afgeleiden van de Masai) te bezoeken. Ze ontvangen je met open armen (logisch want je brengt iets -;) voor ze mee) en de enige engels sprekende krijger leidt je rond door het dorp, de school, hun 'huizen' en het parlement. Het parlement is een een ronding van struiken waarbinnen de wijze mannen van het dorp bij elkaar komen en waar alle belangrijke beslissingen aangaande hun dorp worden genomen. Dit is een trotse Samburu krijger versierd met allerlei mooie kralen, welke veelvuldig aangeboden worden door de vrouwen, die 't wel interessant vond te poseren voor mijn lens (let vooral op de tekenende oorlellen.

'184237' door perryvanpelt '184237' door perryvanpelt

KeniaMarsabit

KeniaMarsabit

Longneck Samuru NR

perryvanpelt

Mooie kop tegen een strakblauwe hemel, Samburu NR

'186444' door perryvanpelt '186444' door perryvanpelt

KeniaMarsabit

KeniaMarsabit

Hippe Samburu

perryvanpelt

Deze hippe Samburu krijger is aardig op de hoogte van de laatste trend op oorbellen en mutsen gebied. Binnen de Samburu zie je een groot verschil tussen vooral de mannen hoe men gekleed gaat, meer dan binnen een traditionele Masai stam.

'184238' door perryvanpelt '184238' door perryvanpelt

KeniaMarsabit

KeniaMarsabit

Samuru kids

perryvanpelt

Samburu kinderen leunen prinsheerlijk en uitnodigend tegen onze 4WD jeep aan...........te wachten op een tip, pen of snoep -;)

'383427' door gerbenvanderwaals '383427' door gerbenvanderwaals

KeniaMarsabit

KeniaMarsabit

Keniase vrouw

gerbenvanderwaals

Deze vrouw trof ik samen met een ander groepje vrouwen aan in de buurt van Marsabit, het Afrikaanse stammengebied. De kleuren van de kettingen om haar hals vertellen meer over haar levensverhaal; waar komt ze vandaan, tot welke stam behoort ze, is ze getrouwd of niet. Het mooie aan deze foto is dat ie er mooi dicht op zit en haarscherp is.

'383426' door gerbenvanderwaals '383426' door gerbenvanderwaals

KeniaMarsabit

KeniaMarsabit

Kinderen in isiolo

gerbenvanderwaals

Een foto graag! Dat proberen deze kinderen me duidelijk te maken. Deze foto is genomen in Noord Kenia vlakbij het plaatsje Isiolo. Dit is een van de laatste plaatsen waar de gewone wereld eindigt en het Afrikaanse stammengebied begint. Het leuke aan deze foto vind ik de spontaniteit van de kinderen; toeristen zijn een welkome afleiding en ze zijn al blij wanneer je een foto van ze neemt.

'563132' door Zinzi '563132' door Zinzi

KeniaMarsabit

KeniaMarsabit

Melkthee

Zinzi

Het Noord-Keniaanse Maralal is een interessante plek om naartoe te reizen, vanwege haar culturele veelzijdigheid en adembenemende landschap. De stad is ver weg van alles, behalve van een stil natuurreservaat met zebra's, wrattenzwijnen en antilopes, dat zelfs zo buiten de gebaande paden is, dat er geen entreegeld gevraagd wordt en enkel te voet begaanbaar is. Het stadje zelf is een waar paradijs voor antropologen zoals ikzelf. Sippend van een warm glas melkthee, kijk je je ogen uit. Dit is het ontmoetingspunt van de Samburu en de Masai, het handelscentrum ten zuiden van Lake Turkana en de plek om buiten het cultuurtoerisme om toch hun andere levensstijl te ervaren door in gesprek te gaan tijdens het eten en de tijd te nemen om de ander te leren begrijpen.