Kustgebied

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kustgebied image

Kustgebied

Kustgebied
Kenia
HRoddenhof

Rood

Rood,
Rood is de tuk-tuk waarin we door Mombassa scheuren, op het nippertje alles en iedereen ontwijkend. Kamikaze piloten zijn het, die tuk-tuk drivers. Voor 100 ksh brengt hij ons Down Town Mombassa, een ritje van 15 min. Het voelt goed weer terug te zijn in Kenia, de hartelijke ontvangst, het oprecht blij zijn met onze komst, het doet me goed.

Kiboko House, noemen ze het, ons huis waar we logeren. Het betekent Hippo, nijlpaard. Het verband zie ik nog niet direct, of het zou moeten zijn dat we uitkijken op de oceaan. Misschien duikt er af en toe een verdwaalde Hippo op?
8 trappen moeten we op, valt nog niet mee met 34.C. Bryan heet hij, onze host. Hij is Australiër en heeft zich hier in Mombassa gesetteld ( na een paar maanden volunteeren) en heeft een NGO opgericht om zich te bekommeren om de armsten in de samenleving. Hier, in Kiboko kunnen zo, n 6 a 8 volunteers logeren. Pat en ik prijzen ons gelukkig er met z, n tweeën te zijn. De kamer is groot voor ons 2, en een eigen (koude ) douche, geen straf met 34.C, en toilet. Priscilla, de huishoudster houdt de boel schoon en kookt ook nog eens heerlijk voor ons. Een lui leven dus.

Rood is mijn neus, na 5 uur zwerven door Mombassa, de zon brand fel. We hebben introductie dag en struinen door de stad. Ik zit een uurtje onder een boom, veilig naast een aantal met Kalasnikov, s bewapende politie mensen, als Pat en Agnes Fort Jesus bezoeken.
We gedragen ons even als toeristen en shoppen in Old Town, steunen zo de lokale economie (smile). De hectiek en de hitte eisen hun tol, en we duiken het Jahazi Coffee House in. Hangend in de kussen komen we weer tot leven.

Even een kool kopen, zei Agnes, ze wikt en weegt, en laat de man met zijn handkar de geselecteerde kool naar Priscilla brengen. Hoeven wij er niet mee te sjouwen. Nu, 8 uur later, smullen Pat en ik van de kool, met rijst en een gehakt saus en zien zo meteen de maan weer opkomen boven de oceaan. En de Hippo???

Morgen, morgen begint het echte werk

PS.We hebben een “dongel”gekocht en kunnen nu lekker thuis op internet. Dus geen louche internetcafé, s meer voor mij.