Kenia

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Kenia image

Kenia

Kenia
Afrika
Schenkel

De eerste olifanten.

Het is al weer heel wat jaartjes geleden dat ik op vakantie ging naar Kenia.Wij mijn vriendin en ik op naar het avonuur.Onze eerste nachten in een tent heb ik al eens beschreven het leek mij leuk omhier meeverder tegaan.Eigenlijk dachten wij dat overal in Kenia de olifanten maar rondliepen dom dom wisten wij veel.
Aangekomen in Amboseli NP horen wij een vreemd geluid ja is dat er een,nee helaas pech met de auto ja daar staan we dan midden in de natuur geen anwb bij de hand maar gelukkig wel een goede chauffeur die na even tehebben rondgekeken gewoon de auto uitstapt en begint met sleutelen.Ja,hij liever dan ik maar het euvel is vrij snel verholpen en we kunnen dan ook alweer snel onze weg vervolgen .

Heel in de verte zien we iets de weg oversteken iets groots helaas niet zo dik maar lang.... een giraffe en ja dat moet gezegd ook die zien er prachtig uit zo in het wild.
Vlakbij onze tentenkamp aangekomen zijn we best teleurgesteld nog geen een olifant gezien.NU dat hebben we geweten.

Vlak voor dat het donker word en het hout kraakt komen grote zware stappen onze richting op een paar grote grijze koppen lopen vlak langs ons tentenkamp voorbij.
Jeetje wat zijn ze groot en wat een herrie maken ze .
Gelukkig voordat de nacht valt hebben wij onze eerste olifanten gezien veel mooier en groter dan in de dierentuin ze waren zo vlakbij !!!!! Dit is echt iets om nooit meer tevergeten onze eerste Olifanten.