Lalibela

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lalibela image

Sprookjes bestaan!!

Lalibela
Ethiopië
Klompie44

Sprookjes bestaan!!

Er was eens een… rijke Amerikaan.
Hij reisde samen met een klein groepje door Ethiopië. De Amerikaan was hevig onder de indruk van het land en wilde meer zien. Het groepje stoorde hem en hij vroeg na enkele dagen aan de chauffeur of hij niet voor hem alleen wilde rijden. De chauffeur dacht er niet lang over na en zei: ishi (oké). Na wat dingen geregeld te hebben trokken ze met zijn tweeën verder en de Amerikaan genoot van alle mooie en interessante plekken waar de chauffeur hem naar toebracht. Ze konden het goed samen vinden en er werd veel gepraat.
Na een aantal weken brak de laatste avond aan en zoals gewoonlijk aten ze samen. Na de injerra en wot ging de Amerikaan wat verzitten op zijn stoel en keek de chauffeur aan terwijl hij zei:”Wat zou jij nou graag willen, waar droom je over? De chauffeur had maar even tijd nodig voor zijn antwoord: ‘Een eigen hotel waar veel toeristen kunnen slapen en eten’. ‘Oké’ zei de Amerikaan ‘die krijg je van mij’. De chauffeur viel bijna van zijn stoel want dit had hij natuurlijk in zijn stoutste dromen niet verwacht.
Om een lang sprookje kort te maken; er werden uit Europa materialen aangevoerd en de bouw werd gestart op het mooiste plekje van Lalibela.
Het is een prachtig hotel geworden met een schitterend uitzicht. De chauffeur loopt er trots rond, samen met zijn broer en heel veel personeel beheerd hij het prachtige hotel waarin miljoenen dollars zijn gestoken door de Amerikaan.
De rijke Amerikaan is overleden, maar zijn zoon heeft de opdracht gekregen om af en toe een bezoekje af te leggen om te informeren of alles nog loopt zoals het moet lopen en de eigenaar van het prachtige hotel met raad en daad te zijde te staan.

Sprookjes bestaan, je kunt het met eigen ogen aanschouwen als je in Lalibela komt. De naam van het hotel is: Mountain View Hotel.

Foto's

a018c.jpg
a018c.jpg
Klompie44