Ethiopië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ethiopië image

Feestvieren in de blubber

Ethiopië
Afrika
Wisseschout

Feestvieren in de blubber

Feest en nog eens feest

Het is feest voor ons want we mogen [ voor een kleine bijdrage ] gaan kijken hoe de mensen hier elkaar beschilderen met witte en rode klei aan de rand van een rivier. Eerst een wandeling door een prachtige natuur er naar toe. Soppend en glijdend door de rode blubber.
Het is gewoon gezellig om naar te kijken. Ongegeneerd elkaars lichaam insmeren en prachtige patronen tekenen. Zie ik hier in de straat nog niet gebeuren !!! Bloot of niet. Geen probleem hier. Mannen die mannen beschilderen of mannen / vrouwen en omgekeerd. Klink ik jaloers??? Het leverd wel leuke portretjes op.
En als we teruglopen naar de "Gevangenis camping" worden we vergezeld door een zingende, dansende ,beschilderde en uitgelaten menigte. Jammer genoeg heb ik mijn camera met een jeep meegegeven want het dreigde te gaan regenen. Het bleef niet bij dreigen. We krijgen de eerste serieuze regenbui overdag over ons heen.

Na het schilderfeest krijgen we ook nog een dans en zang feest. Ook moet er op gedronken worden. [ maar niet door Ina ] En weer is de hoeveelheid modder toegenomen en valt het niet mee om naar het dorp te moeten lopen waar deze feestelijkheden gehouden worden. Ik begin toch serieus vies te worden en met die "douche "op de camping zal het ook niet veel verbeteren.
Het dansen is net zoiets als de Massai in Kenia. Omhoogspringen dus. Gelukkig hoef ik daar niet aan mee te doen.
Later gaan we zingen en spelletjes met de kinderen doen, maar de ouderen vinden het net zo leuk en zijn ook hoofd / knieën en tenen aan het meedoen.

Terug op de camping glijd Piet nog in een vieze greppel. Ik ben bang dat hij nu net zo vies stinkt als opaatje. Die komt mijn tent zo niet in vannacht. !
Jammer dat we morgen al weer vertrekken hier

Foto's

9d8ec.jpg
9d8ec.jpg
Wisseschout