Ethiopië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ethiopië image

Ethiopië

Ethiopië
Afrika
Leonboog

Aan het voorbereiden

Begin volgend jaar is het zover, we gaan naar ethiopie. Reis stond al lang geleden op het programma, maar ging toen niet door vanwege uitbraak oorlog tussen ethiopie en eritrea. De aard van de reis is wel wat veranderd. Toen een cultuurreis. Nu een vogelreis met hier en daar wat cultuur die we onderweg tegen komen. Ik hoop een aantal van de in de 20 endemische soorten te zien die in ethiopie voorkomen.

De voorpret is er al. Heb het net nieuw uitgekomen vogelboek al gekocht en ben nu in het boek alle nederlandse namen aan het bijschrijven. Zo leer je op een snelle manier alle nieuwe soorten en een mooie herhaling van de soorten die al bekend zijn. Mijn wereldlijst met soorten staat nu op 1200 en hoop dit naar 1300 te kunnen krijgen. Ben benieuwd wat het land nog meer brengt, mooie landschappen en hier en daar ook nog wat unieke diersoorten.

Weet niet of we ook veel armoede en droogte in het land tegen zullen komen, er waren berichten over droogte, echter hoor hiier laatste maanden weer weinig van.