Ethiopië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ethiopië image

Ethiopië

Ethiopië
Afrika
Mama-afrika

luxeprobleem

een nieuwe 2de hands auto, of toch op vakantie... een luxeprobleem waar ik een paar maanden mijn hersens over heb gepeinigd.

Onze huidige auto is aan vervanging toe, das een ding dat zeker is. Maar ondanks de slooppremies (die we uiteindelijk alsnog zelf betalen) en de voordelen in prijs door de crisis (waarom vind ik ze dan nog steeds zo duur??) kost zo'n nieuw 2de handsje toch nog wel een hoop euri's.

En dan, halverwege mei gebeurt er iets...mijn verstand verliest het van mijn gevoel. Een stortvloed aan vlinders in mijn buik krijgen de overhand, en de onrust in mijn lijf neemt toe. De heimwee naar Afrika steekt de kop op en de verslaving is terug van weggeweest. Het overvalt me maar ik moet stiekem glimlachen. Hoezo luxeprobleem? Die auto moet gewoon nog maar even wachten! En terwijl het afgelopen zondag stortregende en omweerde heb ik het boekingsformulier ingevuld. We gaan naar Ethiopie!!

En alsof het zo moet zijn wijst Reisreporter Grietje me er diezelfde middag op dat er een tv programma over Ethiopie gepland staat voor vannavond. Ik geloof niet in toeval. Met mijn muis klik ik op de knop "bevestigen" en daarmee is onze reis naar Ethiopie voor dit jaar een feit. Het voelt alsof ik in een warm bad stap, een gevoel van complete rust neemt van mij bezit. Ik ga weer "naar huis"..... mijn Afria....Toen mijn collegas op maandag ochtend mijn enorme smile zagen wisten ze alweer genoeg ;-)

Uiteraard zal ik de fotos en tips op deze site eens lekker doorkijken. Maar mocht je iets kwijt willen dan zijn tips van harte welkom. Mensen die al in Ethiopie geweest zijn en hun Birrs aan me kwijt willen...Graag!!! En als ik foto's moet meenemen om daar uit te delen dan hoor ik dat ook graag van jullie. Ook reisverslagen zijn van harte welkom.
Zijn er nog meer RR's zijn die de 24 daagse reis met Baobab naar Ethiopie hebben geboekt??? !