Benishangul-Gumuz malaria

Is er malaria in Benishangul-Gumuz en wat zijn de malaria gebieden Benishangul-Gumuz? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Benishangul-Gumuz, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Benishangul-Gumuz. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Benishangul-Gumuz verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Benishangul-Gumuz om te zien of jouw Benishangul-Gumuz reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Benishangul-Gumuz is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Benishangul-Gumuz

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Benishangul-Gumuz.  

Informatie over Benishangul-Gumuz

Beste foto's & tips van Benishangul-Gumuz

'533675' door sidonius '533675' door sidonius

EthiopiëBenishangul-Gumuz

EthiopiëBenishangul-Gumuz

Bomenproject

sidonius

We rijden van Lalibela terug naar Addis Abeba. De omgeving van Lalibela is prachtig en bergachtig. In sommige delen heeft de droogte en de erosie flink toegeslagen. Daarom is er een bomenproject, met steun vanuit Europa en Canada. De mensen worden gesteund bij het planten van bomen, een boom per persoon, die ze dan zelf verder verzorgen. Gelukkig planten ze acacia's. die beter bij het klimaat passen dan de eucalyptussen die je veel ziet. Eucalyptus groeit snel, met mooie dunnen rechte stammen, maar het zijn watervreters dus niet geschikt voor droge gebieden. Je ziet dat er terrassen zijn aangelegd die verbouwd gaan worden. Waarschijnlijk is de oogst net binnengehaald en is de grond klaargemaakt voor de volgende zaaiactie.

Laat kaart zien