Amhara

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gondar - kasteel

Amhara,
Ethiopië


Gondar is een stad in het noordwesten van Ethiopië in de buurt van de Simien Mountains. Het gebied rond Gondar is heuvel-/ bergachtig. Het is een behoorlijk grote stad van ruim 200.000 inwoners, maar dat gevoel heb je niet als je er bent. De meeste inwoners behoren tot het Amhara volk en zijn christelijk (Ethiopisch orthodoxe kerk). Tot halverwege de 19e eeuw was Gondar de hoofdstad van Ethiopië.
Gondar heeft een vliegveld en wordt vaak als uitvalsbasis gebruikt voor tochten naar de Simien Mountains met de prachtige geladabavianen.
De bekendste trekpleister van Gondar is het kastelen en basen complex van koning Fasiladas. De stijl is grotendeels Portugees, maar ook Italiaanse invloeden komen voor. De kastelen staan op de werderfgoedlijst. Het oudste kasteel (van Fasiladas) stamt uit de 17e eeuw.
De foto is genomen vanaf de trap naar de eerste verdieping van het kasteel van Fasiladas en laat slechts een deel van het complex zien. Op sommige plaatsen heb je een mooi uitzicht over de omgeving, omdat de kastelen op een heuvel liggen. De stad zelf is tegen het kastelencomplex aangebouwd.