Burkina Faso

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Burkina Faso image

Burkina Faso

Burkina Faso
Afrika
Trudyvermeij

Wat te doen?

Onze dierbare vrienden ontmoet in Zuid-Afrika tijdens onze laatste groepsrondreis (daarna zijn wij alleen nog maar individueel geweest), , daarna dus met onze vrienden met gids en chauffeur naar Mali geweest! Wat een geweldige reis, de vriendelijke mensen, het relaxte van lopen over straten en markten, dat is toch Afrika! Het wachten op de boot naar Djenne, met alles wat je in je opneemt, de omgeving, je gids die zijn schoenen verruilt met de schoenen van een 'collega' gids. De trek door de Dogonvallei, slapen in de openlucht op het dak van een van de huisjes....volgens mij ontelbare vallende sterren, want je doet eigenlijk geen oog dicht, maar dat geeft ook helemaal niet. En juist tijdens de boottocht naar Djenne even een ontmoeting en gesprek gehad met iemand die in Burkina Faso is geweest en ons vertelt dat dat land nog puurder is dan Mali! Klinkt haast onmogelijk, we zijn al zo dol op Mali! Natuurlijk onze interesse gewekt! Bij terugkomst in Nederland toch wel concreet plannen maken om naar Burkina Faso te gaan en Ghana erbij te doen! Ja, leuk, eerst een week Burkina en daarna een week Ghana!
Heerlijk, plannen maken voor een vakantie en lekker snuffelen in boeken en op internet!

Ja, blijk ik dus na niet al te lange tijd na terugkomst uit Mali zwanger te zijn, geweldig nieuws natuurlijk, niet echt gepland, maar dat geeft niet, maar wat nu met onze geplande reis naar Burkina en Ghana??? Een kind van anderhalf heeft daar echt niets aan, zij/hij herinnert zich er helemaal niets van later, willen wij wel twee weken zonder haar/hem? Wij hebben het eigenlijk al afgesproken met onze vrienden, die geen kinderen hebben, dus genoeg om over na te denken!

Uiteindelijk toch besloten wel te gaan, zonder onze dochter Nicky, die een geweldige tijd heeft gehad bij mijn zusje, mijn zusje nog even 'per ongeluk' buiten heeft gesloten door de klink op de deur te doen zodat mijn zusje niet meer terug naar binnen kon en mijn zwager heeft moeten bellen om uiteindelijk toch nog naar binnen te komen, omdat Nicky met schouderophalende bewegingen niets begreep van de aanwijzigingen die mijn zusje maakte van buitenaf om Nicky zover te krijgen de klink weer terug te krijgen (tja, je bent nog maar geen anderhalf)!

Wij, eenmaal in Burkina Faso en Ghana, Burkina zoveel leuker dan Ghana, en inderdaad toch wel puurder dan Mali, hadden een videobandje van Nicky meegenomen om af en toe een momentje te kunnen genieten van onze dochter! Wat hebben wij genoten van die momenten dat we dat bandje af konden spelen! Wat een gemis, en je weet natuurlijk dat ze niets meer weet als ze nog maar anderhalf is, maar het delen met je kind is toch het ABSOLUTE van het reizen!

Trudy