Kustgebied reisblogs

festival Ouidah

jeannette was er (tot 12 jan 2010) Gepost op 12 feb 107 reacties

9-1
Dezelfde middag rijden we nog over de slaven route van Allada naar Ouidah. Deze onverharde weg van ruim 30 km werd vroeger gebruikt door de slaven op weg naar het transport aan zee.
In Ouidah aangekomen bezoeken we het museum van de slavernij dat gehuisvest is in een mooi koloniaal pand. Daarna naar de Pythontempel en het heilige bos, de geijkte dingen die de toeristen hier doen.
We overnachten in een hotel aan zee (let wel je kunt hier nergens in zee zwemmen, veel te gevaarlijk) met zwembad. Het is op loopafstand van het grote terrein aan zee waar morgen het Voodoofestival wordt gevierd.
10-1
Vandaag gaat het gebeuren. Om 10.00 uur is er nog niet veel te doen. We lopen wat rond en maken een paar foto's. Dan komen er een paar mannetjes op ons af die zeggen dat wij niet mogen fotograferen! Ik wordt een beetje boos want hoe kan hij dat bepalen. Hij heeft het over een pas die we moeten kopen voor 10.000 cfa per persoon (15 euro pp). Wij weten hier niks van en het staat ook nergens aangekondigd. We lopen door en dan weer een paar andere jongens die roepen dat we een stafkaart moeten kopen. Paul koopt hem dan maar maar de sfeer wordt door deze lui vervelend beïnvloed. Later horen we dat dit het tweede jaar is dat toeristen moeten betalen om te fotograferen en de handhaving hiervan gaat op z'n zachtst gezegd nogal on-professioneel.
Het is ook nog best lastig om foto's te maken want er wordt veel gedrongen en er lopen hier veel toeristen.
Afijn het festival zelf is kleurrijk met veel dans en trance. Ook hier was de koning er maar bleef veel korter (wij hebben hem net gemist.) De Voodoo voelde hier wat harder, Mensen in trance die om zich heen gaan maaien en mensen die zichzelf snijden of de kop van een kip bijten, niks voor mij.
Leuk is het bij de groep oudere vrouwen waar ik bij zit. Ze komen uit het zelfde dorp en er gaan koekjes en drank rond en er wordt gezongen en gedanst.
Daarna gaan we zwemmen in ons zoutwaterzwembad van het hotel Auberge de la diaspora.
wordt vervolgd.

jeannette Positie 46 (40964 p.) Lid sinds 12-09-2007 Foto's en tips: 4005 Blogs: 65 Fans: 25

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
dansende mensen
blogfoto nr. 2
het heilige bos
blogfoto nr. 3
in trance
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vipbehandeling en baksjies
2 5
Gepost op 11 maart
Bangladesh Dhaka
met een Cessna over de Namib woestijn
4 25
Gepost op 22 januari
Namibië Centraal Namibie
muziekreis in Nashville en Memphis
4 6
Gepost op 01 november
Verenigde Staten Georgia en Tennessee

Reacties bij deze blog

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Jammer van het gedoe wat jullie mee maakte. En dat nu al voor een land die nog neit zo toeristisch is. Begrijp wel dat ze er winst in zien, maar dan wel wat beter geregeld - ook dat je vooraf geinformeerd bent. Brrrr dat wilde voodoo gedoe... bij de eerste foto lijkt die dame uit goede kringen te komen, beetje chique. Doet iedereen mee rijk, arm oud en jong?

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Jammer dat ze gaan zeuren over geld als je je op dat evenement hebt verheugd. Maar het lijkt me wel een belevenis. Mooie foto's heb je erbij geplaatst, Jeannette!

Jelle51

Door: Jelle51 • Geplaatst op

Jammer dat de toeristen zo worden bejegend, en een kip de kop af bijten, wat luguber. Weer leuk geschreven.

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Bah,wat een vervelende toestand wijs dat jullie zo,n kaart gekocht hebben.Mooi geschreven weer en jullie beleven ook van alles.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Wat een schitterende foto rechtsonder!
Geeft wel een beeld zoals ik dat bij voodoo heb. Kan me voorstellen dat je er omgemakkelijk van wordt. Ik weet niet hoe ik zelf zou reageren. Niet mogen fotograferen is een beetje rode draad geworden in je reis volgens mij. Toch zie ik heel veel mooie foto's (en gezellige) voorbij komen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.