Peru Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Tempel 4000 jaar oud

Gepubliceerd: 12 nov 2007
0

Een recent ontdekte tempel in Lima, Peru, blijkt na onderzoek ruim vierduizend jaar oud te zijn. De archeologen die het onderzoek verrichtten zijn verrast door de geavanceerde techniek waarmee de tempel gebouwd is.

Het is moeilijk een voorstelling te maken van een beschaving die zo'n tweeduizend jaar voor Christus leefde, maar de tempel in Peru licht een tipje van de sluier: een trap, leidend naar een altaar waar offers verbrand werden en verscheidene muurtekeningen die rituelen en jachttaferelen voorstellen. De beschaving is ouder dan die van de Inca's maar toont desondanks een verrassende kennis van architectuur. In plaats van te bouwen met logge stenen en rotsen is de tempel gebouwd met bakstenen gemaakt van modder uit de nabijgelegen rivier. Nu de historische waarde van de tempel duidelijk is, willen de wetenschappers op zoek gaan naar de verblijfplaats van de eeuwenoude beschaving.

De oudste beschaving in Amerika ligt ook in Peru: de Caral. Deze vondst dateert uit 2627 BC.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Peru artikelen
Reisnieuws
7 plekken met een toeristenoverschot. Zo ontzie je ze

20 feb 2017, Populaire bestemmingen trekken ieder jaar veel bekijks. Sommige van die plaatsen doen er echter alles aan om toeristen te weren. Ze roepen strenge regels in het leven en staan nog maar een maximum aantal bezoekers toe. Misschien zijn deze alternat...

0
Reisnieuws
Vermijd deze plekken. Ga voor het Columbus-alternatief!

09 feb 2017, Ben je die massa’s toeristen in Venetië of Barcelona ook helemaal zat? Treur niet, want voor enkele van de meest toeristische bestemmingen selecteerden wij van de redactie Columbus-waardige alternatieven.

2
Reisnieuws
Nieuwe trend: zandskiën in Peru

02 jan 2017, Is skiën helemaal jouw ding maar vind je de pistes in de Alpen te druk of de temperatuur te koud? Ga zandskiën, zoals hier in de woestijnduinen van Peru! Gewoon, lekker in je korte broek en T-shirt. Wij verwachten deze trend de komende tijd vake...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.