Peru Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Tempel 4000 jaar oud

Gepubliceerd: 12 nov 2007
0

Een recent ontdekte tempel in Lima, Peru, blijkt na onderzoek ruim vierduizend jaar oud te zijn. De archeologen die het onderzoek verrichtten zijn verrast door de geavanceerde techniek waarmee de tempel gebouwd is.

Het is moeilijk een voorstelling te maken van een beschaving die zo'n tweeduizend jaar voor Christus leefde, maar de tempel in Peru licht een tipje van de sluier: een trap, leidend naar een altaar waar offers verbrand werden en verscheidene muurtekeningen die rituelen en jachttaferelen voorstellen. De beschaving is ouder dan die van de Inca's maar toont desondanks een verrassende kennis van architectuur. In plaats van te bouwen met logge stenen en rotsen is de tempel gebouwd met bakstenen gemaakt van modder uit de nabijgelegen rivier. Nu de historische waarde van de tempel duidelijk is, willen de wetenschappers op zoek gaan naar de verblijfplaats van de eeuwenoude beschaving.

De oudste beschaving in Amerika ligt ook in Peru: de Caral. Deze vondst dateert uit 2627 BC.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Peru artikelen
Bizar
Dit is toch wel het meest bijzondere hotel ter wereld

12 okt 2016, Hotels heb je in alle soorten en maten. Van een simpel hotelletje in de wijk tot een all-inclusive hotel vlak naast het strand. Dit hotel is net even wat unieker. In de Skylodge Adventure Suites, de naam zegt het al, beleef je echt een avontuur. J...

0
Handige Tips
Deze fouten maak je nooit meer bij Machu Picchu

04 okt 2016, Wanneer je Machu Picchu, een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden ter wereld, bezoekt, wil je natuurlijk beslagen ten ijs komen. Daarom is het belangrijk rekening te houden met de volgende 7 tips.

0
Bizar
Door: Kas Nortier
Deze bestemmingen gaan deze zomer op slot voor reizigers

10 jun 2016, Oei, volgend jaar vervalt de mogelijkheid om een aantal prachtige plekken op deze aarde te bezoeken. Thailand heeft bijvoorbeeld al aangekondigd dat het toeristische Koh Tachai op de Andaman Eilanden gesloten wordt voor toerisme.

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.