Paraguay bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Paraguay is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Paraguay zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Paraguay, kun je zien waar je het best in Paraguay naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Paraguay als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Asunción

De hoofdstad van Paraguay is gelegen op heuvels aan de gelijknamige rivier. De oude koloniale stad is grotendeels verdwenen door een grondige renovatie. Het Panteon Nacional is een opmerkelijk gebouw, waar nationale helden begraven liggen. Als je van echt feesten houdt, moet je carnaval een keer meemaken, je weet niet wat je ziet. Dit wordt eind februari/begin maart gevierd. Als je er niets van moet hebben, kun je de stad in deze periode echt beter mijden.

Casa de la Independencia

In de hoofdstad, Asunción, vind je het huis waar Paraguayanen de onafhankelijkheid van Spanje hebben verklaard. Dit huis is in 1772 gebouwd en is meteen het oudste gebouw in Paraguay. Nu is er een klein museum gevestigd. Vergeet niet je woordenboek mee te nemen, want uitleg is alleen in het Spaans.

Defensores del Chaco

Het nationaal park Defensores del Chaco is gelegen op een beboste vlakte, met Cerro Léon als oriëntatiepunt. In dit park vind je allerlei grote katachtige zoals de jaguar, poema en de ocelot. Het beste kun je dit park bezoeken met een gids, deze tours worden georganiseerd vanuit Asunción.

Jezuïetenmissies

In de zeventiende en achttiende eeuw stichtten Jezuïeten nederzettingen voor de inheemse bevolking. Op deze manier wilden ze voorkomen dat indianen ten prooi vielen aan slavernij en aan de slechte zeden van de Spaanse kolonisten. In Paraguay zijn twee Jezuïetengebieden: La Santisima Trinidad de Parana en Jesus de Tavarangue.

Fortín Boquerón

Neu-Halfstadt is het centrum van de Neuland-kolonie. Fortín Boquerón laat het front zien dat gebruikt werd tijdens het conflict tussen Bolivia en Paraguay in de Chaco oorlog (1932-1935). Een must voor geschiedenisfreaks.

Itaipú dam

De media in Paraguay wordt overspoeld met informatie over het Itaipú hydro-elektriciteitproject, het op één na grootste ter wereld. Tijdens een bezoek aan deze dam zie je de generatoren die tachtig procent van de elektriciteit in Paraguay verzorgen.

Nationaal Park Cerro Corá

Dit nationale park bestaat pas sinds 1990 en is opgericht om ontbossing tegen te gaan. Het park dat geïsoleerd in de heuvels ligt, beschermt een gebied van tropisch regenwoud en savanne. Ook zijn er pre-Colombiaanse grotten. Je ziet er veel zeldzame vogels, schildpadden, gordeldieren en apen.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Paraguay voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Paraguay