Zuid Brazilie Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Uniek: video ongecontacteerde stam

Gepubliceerd: 07 feb 2011
0

Recentelijk zijn de eerste beelden vrijgekomen van een ongecontacteerde stam in Brazilië langs de grens met Peru. Filmster Gillian Anderson lanceert de campagne van Survival International om de stam te beschermen en spreekt de video in.

'Wat sterk naar voren komt uit deze geweldige beelden is hoe gezond en zelfverzekerd deze mensen lijken. Ik hoop dat ze met rust gelaten worden, maar dat kan alleen als de houthakkers worden tegengehouden,' aldus Anderson, die met name bekendheid verworf als agent Scully in The X-Files.

Bescherming tegen houtkap

Vorige week werd door Survival International al bekend gemaakt dat er foto's zijn gemaakt van een stam die tot nu toe geen enkel contact heeft gehad met de bewoonde wereld. De Peruaanse autoriteiten hebben toen aangegeven in samenwerking met het Braziliaanse Departement voor Inheemse Zaken (FUNAI) het gebied waar de stam woont te gaan beschermen tegen illegale houtkappers. Houtkap vormt samen met ziektes de voornaamste reden voor het uitsterven van inheemse stammen.

Aandacht

'De zeer gevaarlijke toekomst van ongecontacteerde inheemse stammen zouden een wereldwijde zorg moeten zijn. Met Gillian Anderson's hulp trekken we meer aandacht voor het probleem. Van belang is dat de wereld eindelijk een echte halt toeroept aan de eeuwen van vernietiging,' aldus de directeur van Survival International Stephen Cory over het belang van de campagne.


De beelden werden op 3 februari al uitgezonden op BBC 1 in de serie 'Human Planet'.

Bekijk de video:
Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Brazilië artikelen
Reisnieuws
Hier zijn de wisselkoersen het allergunstigst. Profiteer nu!

25 feb 2017, Altijd al eens op vakantie willen gaan naar Rusland, Turkije, Brazilië of Zuid-Afrika? Grijp dan nú je kans! Door supergunstige wisselkoersen zijn deze bestemmingen momenteel tot wel 57% goedkoper dan vijf jaar geleden. Laten we een biertje neme...

1
Reisnieuws
Bizar! De opmerkelijkste natuurfenomen van 2016

04 feb 2017, Afgelopen jaar had de natuur wederom bijzondere verrassingen in petto, van een deken van spinnenwebben tot een kokendhete rivier. Dit waren de meest zeldzame natuurfenomenen van de laatste tijd.

1
Reisnieuws
Dit is waarom Brazilië bovenaan jouw bucketlist thuishoort!

31 jan 2017, Brazilië is verreweg het grootse land van Zuid-Amerika - Nederland past er wel 240 keer in! De natuur is prachtig, de steden zijn bruisend, het eten is spannend en de feesten zijn ongeëvenaard. Dit zijn dé zes redenen waarom het land ook bovena...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.