Brazilië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

De crash op Sao Paulo

Gepubliceerd: 24 jul 2007
0

In Sao Paulo is vorige week een Airbus A320 van de te korte landingsbaan gegleden. Columbus vergelijkt de lengte van de baan met die van onze eigen Polderbaan.

Na de landing gleed het toestel van luchtvaartmaatschappij TAM met hoge snelheid door over een drukke autoweg en botste tegen een benzinestation. Bij de erop volgende brand zijn de 176 inzittenden om het leven gekomen. Ook zijn er mensen onderweg geraakt, waarmee het totale dodental nu uitgekomen is rond de 200.

Critici waarschuwen al langer over de te korte landingsbaan van de Braziliaanse luchthaven Congonhas. Op de foto is een vergelijking te zien tussen de landingsbaan Congonhas en de bijna drie keer zo lange landingsbaan van de Polderbaan op Schiphol. Bovendien was dit ongeluk niet de eerste die op dit vliegveld plaatsvond. In 1996 gleed een Fokker 100 door op de baan, waardoor 96 mensen om het leven kwamen. En enkele dagen voor de grote crash van vorige week zijn er nog eens twee toestellen doorgegleden, gelukkig zonder gewonden.

Piloten noemen de luchthaven van Sao Paulo met recht het ‘vliegdekschip’. Zij worden verwacht op de luchthaven binnen 300 meter de grond te raken, of anders een doorstart te maken. In februari sprak de rechtbank een verbod uit over het landen van grote toestellen op de luchthaven, maar dit werd in hoger beroep weer teruggefloten. Een uitgebreid onderzoeksrapport zal binnenkort uitwijzen hoe ernstig de tekortkomingen van de luchthaven en de verantwoordelijken werkelijk is geweest.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Brazilië artikelen
Reisnieuws
Bizar! De opmerkelijkste natuurfenomen van 2016

04 feb 2017, Afgelopen jaar had de natuur wederom bijzondere verrassingen in petto, van een deken van spinnenwebben tot een kokendhete rivier. Dit waren de meest zeldzame natuurfenomenen van de laatste tijd.

1
Reisnieuws
Dit is waarom Brazilië bovenaan jouw bucketlist thuishoort!

31 jan 2017, Brazilië is verreweg het grootse land van Zuid-Amerika - Nederland past er wel 240 keer in! De natuur is prachtig, de steden zijn bruisend, het eten is spannend en de feesten zijn ongeëvenaard. Dit zijn dé zes redenen waarom het land ook bovena...

0
Interview
Dorian van Rijsselberghe: 'Alsof je elke dag naar dezelfde speeltuin gaat'

21 jan 2017, De Nederlandse Dorian van Rijsselberghe werd in 2012 wereldkampioen windsurfen en vorig jaar won hij goud in Rio de Janeiro. Inmiddels woont hij in Los Angeles en reist hij voor het surfen de hele wereld over. Maar het begon allemaal bij Paal 17, ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.