Antarctica Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Op zoek naar oerijs

Gepubliceerd: 18 okt 2008
0

Binnenkort vertrekt een groep wetenschappers op een bijzondere expeditie naar Antarctica. De opdracht: vind het oudste ijs ter wereld. De resultaten van het onderzoek moeten het makkelijker maken klimaatveranderingen te voorspellen.

Zoektocht naar het oudste ijs ter wereld
Wetenschappers, ingenieurs, piloten en ondersteunend personeel bundelen hun krachten om de expeditie in een gebied ter grootte van de Alpen tot een goed einde te brengen. Het team zal tweeënhalve maand doorbrengen in extreme weersomstandigheden - het kwik kan dalen tot min 40 graden.
De onderzoekers gaan proberen om 1,2 miljoen jaar oud ijs te vinden. Dit ijs bevat allerlei gegevens over grote klimaatschommelingen in het verleden en kan van grote waarde zijn om toekomstige veranderingen te voorspellen.
Het team zal daarnaast het geheimzinnige landschap dat verborgen ligt onder de immense ijskap in kaart proberen te brengen.
Volgens een van de initiatiefnemers is de tocht door Antarctica de grootste wetenschappelijke expeditie sinds 50 jaar. ‘Wij gaan de geheimen van Antarctica openbaren.'

Foto: Antarctica, rgbarendse.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Antarctica artikelen
Handige Tips
De beste plekken om wildlife te fotograferen volgens experts

09 aug 2016, Wildlife fotograferen, het is een kunst op zich. Maar op welke spot moet je zijn voor de perfecte foto? Wij vroegen het aan twee Columbus Reisreporters die gespecialiseerd zijn in het maken van dit soort foto's.

4
Bizar
Wauw: natuurverschijnselen waar je kippenvel van krijgt

27 jul 2016, Niks is krachtiger dan Moeder Natuur. Zij zorgt ervoor dat wij zoveel moois kunnen bezoeken en beleven hier op aarde. Deze natuurverschijnselen zijn zo ontzettend bijzonder dat je ze eigenlijk niet mag missen. Zet ze op je bucketlist!

0
Reisnieuws
De 8 heetste en koudste bestemmingen op aarde

20 jul 2016, De deur van het vliegtuig gaat open, je stapt uit en de warme lucht komt als een klap binnen. Het zweet loopt je al over de rug bij de gedachte van het moeten tillen van je bagage. Jaja, er bestaan een hele hoop landen waar extreme warmte of kou h...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.