VIDEO: Naakt schrikt Kiwi's af image
Wolkje

VIDEO: Naakt schrikt Kiwi's af

Het nieuwe uniform van Air New Zealand maakt de gemoederen flink los. Het personeel van de vliegtuigmaatschappij gaat in een nieuwe tv-commercial niet gekleed in reguliere kleding maar zijn hun lichamen bedekt met bodypaint. Veel passagiers vinden het niet kunnen en stappen over naar de concurrerende airlines.

In de nieuwe televisiespotjes van Air New Zealand loopt het personeel in uniformen bestaande uit bodypaint. Deze toch vrij brutale actie heeft op de Nieuw-Zeelanders bepaalt geen positieve uitwerking. De passagiers zijn er niet van gediend. "De geslachtsorganen zijn wel bedekt maar ze lieten niets tot de verbeelding over," aldus een klager. Veel Nieuw-Zeelandse reizigers stappen daarom voor hun binnenlandse vluchten over op de concurrerende vliegtuigmaatschappijen Jetstar en Pacific Blue.

Transparantie vliegprijzen

Air New Zealand verdedigt de Nothing to Hide campagne. Volgens de luchtvaartmaatschappij symboliseren de uniformen van bodypaint de transparantie van hun all-inclusive vliegprijzen. Of de passagiers het daar mee eens zijn, valt sterk te betwijfelen. "Air New Zealand is onze nationale vliegtuigmaatschappij geen stripclub," aldus één van de passagiers.