Sydney Artikelen & Blogs

Reisnieuws

5200 Naakte mensen in Sydney

Gepubliceerd: 01 mrt 2010
0

Het was een koude herfstdag vandaag in Australië, maar dat heeft duizenden mensen er niet van weerhouden uit de kleren te gaan.

Voor de lens van kunstenaar Spencer Tunick poseerden de vrijwilligers bij het aanbreken van de dag voor het Opera House in Sydney.

Massale omhelzing

Van te voren was gerekend op zo’n 2500 deelnemers, maar uiteindelijk verzamelden zich maar liefst 5200 enthousiastelingen. De fotograaf liet zijn modellen poseren met hun armen in de lucht en terwijl ze elkaar omhelsden.

Homoparade

Het evenement, dat Tunick ‘Mardi Gras: De Basis’ noemde, viel samen met de jaarlijkse homoparade in Sydney. De kunstenaar vreesde dat het niet makkelijk zou zijn om de naakte hetero’s en homo’s elkaar te laten omhelzen.

Zoenen, zoenen

Tunick: ' Ik was dus heel blij dat de opstelling uiteindelijk lukte en dat iedereen samen kwam in een verenigde, vriendschappelijke zoen.' Hierdoor wilde de kunstenaar de boodschap uitzenden ‘dat Australiërs een vrije en gelijkwaardige samenleving omhelzen’.

Mexico City

Spencer Tunick staat bekend om zijn massale naaktshoots. Hij hield ze in onder meer Barcelona, New York en Amsterdam. In Mexico City wist hij het meeste naakt te verzamelen: hier poseerden ruim 18.000 mensen voor hem.

Zelf meedoen?

Wil je zelf ook een keer met duizenden andere mensen naakt op de foto gezet worden? Tunick is altijd op zoek naar modellen. Je kan je hier opgeven op zijn website om op de hoogte gehouden te worden van de aankomende fotoshoots.

Bekijk de video


Get Flash to see this player.Bron: News.com.au

Meer over Syndey kun je lezen in Columbus editie 19.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Australië artikelen
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Klimaatverandering. Een gevaar voor werelderfgoed

19 nov 2016, Archeologen mogen hun borst letterlijk nat gaan maken. Volgens het rapport van Environmental Research Letters lopen meerdere UNESCO Werelderfgoederen het risico om voor het jaar 2100 onderwater te staan of beschadigd te zijn. Nog even en dan zijn ...

1
Video
Een ongewone vriendschap in een Australisch wildlifepark

13 nov 2016, In het Australische Wildlife Park Symbio hebben twee verschillende dieren elkaar helemaal gevonden. De schattige koalabeer en de prachtige vlinder lijken geen genoeg te krijgen van elkaar en zoeken elkaar steeds weer op. Hier kun je toch naar blij...

0
Bizar
Overnachten in het Sydney Opera House! Straks kan het

04 nov 2016, Stel je voor: een slaapfeestje in ’s werelds meest bekende operagebouw. Dit is in de toekomst misschien wel mogelijk. Het Sydney Opera House wil namelijk gasten uitnodigen om de nacht door te brengen in het iconische gebouw.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.