Australië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Man ramt koala uit boom

Gepubliceerd: 17 sep 2008
0

Een 19 jarige man uit Australië heeft een boete van bijna € 2000,- gekregen voor het mishandelen van een koalabeer.

Eerst met een stok, toen met zijn auto
De Australier ontdekte dicht bij zijn kampeerplek een koala en wilde hem een eindje uit de buurt hebben. Hij wikkelde de koala in zijn trui en zette hem een eind verderop in een boom.

De koala was hier wat minder blij mee en begon luide geluiden te maken waarop de man hem nogmaals probeerde te vangen. Eerst probeerde hij de koala naar beneden te krijgen door hem met een stok te porren, toen dat niet lukte pakte hij zijn Landcruiser en begon de boom te rammen waar de koala in zat.

Overtreding van meerdere regels en wetten: € 2000,- boete
Geschokte omstanders waarschuwden de politie. De koalamishandelaar werd verhoord door het Departement van Duurzaamheid en Milieu en schuldig bevonden aan het overtreden van meerdere regels en wetten. Vervolgens is hij veroordeeld tot een boete van bijna € 2000,- of zes maanden gevangenisstraf.

Dit is nog een milde straf, voor het mishandelen van koalaberen en andere beschermde diersoorten kan een celstraf van 12 maanden of een geldboete tot € 17.000,- worden opgelegd.


Foto Koala gemaakt door mikeB.reisreporter.nl
Wil je de koala foto’s van alle Reisreporters zien? Er zijn al meer dan 30 koala foto’s geupload, zoek hiervoor binnen de Columbus site op ‘koala’. Nog meer wildlife foto’s zie je op www.columbusmagazine.nl/wildlife

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Australië artikelen
Reisnieuws
Lichtgevend water. Gephotoshopt of echt?

14 mei 2017, Sterk staaltje Photoshop. Of toch niet?! Als je voor de kust van Tasmanië door het water waadt, licht het water op ... Dit bijzondere natuurspektakel wordt veroorzaakt door de zeevonk-alg, die zorgt voor een schitterende blauwe gloed. Kijken!

0
Reisnieuws
5x de beste onontdekte surfspots voor beginners

12 apr 2017, Niets is heerlijker dan aan de drukte van het dagelijkse leven te ontsnappen door op je surfplank de golven te bedwingen. Ook leren surfen? Dit zijn de beste surfspots voor beginners én de beste surftijd.

0
Reisnieuws
10x de mooiste skylines én de geheimste uitkijkpunten

05 apr 2017, Je hebt van die skylines die uit duizenden te herkennen zijn, zoals deze tien. De Columbus-redactie en Reisreporters wijzen je op de allermooiste en minst drukke uitkijkpunten.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.