Australië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Man ramt koala uit boom

Gepubliceerd: 17 sep 2008
0

Een 19 jarige man uit Australië heeft een boete van bijna € 2000,- gekregen voor het mishandelen van een koalabeer.

Eerst met een stok, toen met zijn auto
De Australier ontdekte dicht bij zijn kampeerplek een koala en wilde hem een eindje uit de buurt hebben. Hij wikkelde de koala in zijn trui en zette hem een eind verderop in een boom.

De koala was hier wat minder blij mee en begon luide geluiden te maken waarop de man hem nogmaals probeerde te vangen. Eerst probeerde hij de koala naar beneden te krijgen door hem met een stok te porren, toen dat niet lukte pakte hij zijn Landcruiser en begon de boom te rammen waar de koala in zat.

Overtreding van meerdere regels en wetten: € 2000,- boete
Geschokte omstanders waarschuwden de politie. De koalamishandelaar werd verhoord door het Departement van Duurzaamheid en Milieu en schuldig bevonden aan het overtreden van meerdere regels en wetten. Vervolgens is hij veroordeeld tot een boete van bijna € 2000,- of zes maanden gevangenisstraf.

Dit is nog een milde straf, voor het mishandelen van koalaberen en andere beschermde diersoorten kan een celstraf van 12 maanden of een geldboete tot € 17.000,- worden opgelegd.


Foto Koala gemaakt door mikeB.reisreporter.nl
Wil je de koala foto’s van alle Reisreporters zien? Er zijn al meer dan 30 koala foto’s geupload, zoek hiervoor binnen de Columbus site op ‘koala’. Nog meer wildlife foto’s zie je op www.columbusmagazine.nl/wildlife

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Australië artikelen
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Dit zijn de 10 vrolijkste landen ter wereld

21 okt 2016, Ben je op zoek naar een mooie reisbestemming met vrolijke inwoners? Het 2016 World Happiness Report van de Verenigde Naties helpt je een handje. Zij maken jaarlijks een lijst van de landen met de meest gelukkige inwoners en ja daar staat Nederland...

0
Foto-album
Door: Noor Dekker
Sssttt: 8 beeldschone geheime strandjes

10 okt 2016, Wat een narigheid: een vol bezet strand met hordes toeristen. Gelukkig zijn er echt nog wel kustplekken die zo goed als niet opgemerkt zijn door de stroom toeristen. Columbus zet acht van deze geheime stranden voor je op een rij, zodat jij kunt ge...

0
Reisnieuws
Deze reiservaringen moet je meemaken voordat ze weg zijn

18 aug 2016, Een ding is zeker, het leven staat nooit stil. Alles lijkt mogelijk! Als reiziger moet je alle kansen grijpen en in het moment leven. De volgende 10 reiservaringen en activiteiten kun je echt niet missen, nog even en ze zijn er niet meer.

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.