Utah

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Valley of the Gods of mini Monument Valley

Utah,
Verenigde Staten


Ik ben wat aan het rondzoeken geweest op de site hier en zag dat er bijna geen foto’s en geen enkele tip staan over Valley of the Gods. Ik dacht dat dit bekender was ook omdat het gelegen is op de toeristische route naar Monument Valley vanaf Moab.
De dirtroad doorheen het gebied begint ten noorden van Mexican Hat. Op highway 163 vanaf Kayenta richting Bluff neem je 5 mijl ten noorden van Mexican Hat Highway 261 richting Natural Bridges National Monument en op die weg kom je de ingang van Valley of the Gods tegen.
Je rijdt er dan 17 mijlen op onverharde weg tussen soortgelijke rotsformaties als in Monument Valley, van iets kleiner kaliber, maar toch nog steeds indrukwekkend.
Dit park wordt ook nog het kleine Monument Valley genoemd omdat de gelijkenissen groot zijn, maar je moet toegeven dat het wel een beetje minder spectaculair is. Maar het is ook veel minder toeristisch. Wij kwamen slechts 2 wagens tegen. Nog een voordeel is dat je niet moet betalen, wat zeldzaam is in de VS. Ook de weg doorheen het gebied is in veel betere staat dan die van Monument Valley en kan je als het droog is met een gewone personenwagen zeer gemakkelijk doen, maar zoals bij alle dirtroads is een wagen met high-clearance aan te raden. In Monument Valley moet je 5$ inkom betalen en de weg is in erbarmelijke staat omdat de Navajo’s het de toeristen zo moeilijk mogelijk willen maken om zo hun tours met hun jeeps te verkopen. Nadelen als je het zo kan noemen tov Monument zijn accommodatie en algemene nutsvoorzieningen omdat er hier bijna niets te vinden is. Er is slechts 1 bed & breakfast.
[url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/verenigde_staten/utah/reisreporter/fotos/314600.html" target="_blank"]foto 1[/url]

In dit [url="http://www.youtube.com/watch?v=5x2EibVH7Ks&feature=related" target="_blank"]filmpje[/url] zie je de staat van de weg.