Vergeten te landen   image
Nadine

Vergeten te landen

Passagiers op een vlucht naar Minneapolis zullen vreemd opgekeken hebben toen het toestel van Northwest Airlines in eerste instantie niet de geplande landing maakte.

De twee piloten kregen vlak voordat de landing werd ingezet een discussie over het luchtvaartbeleid. Door het heftige gesprek vergaten ze de landing in te zetten. Het gesprek was blijkbaar zo geanimeerd, dat ze zelfs de oproepen van de luchtverkeersleiding niet hoorden.

Radiocontact

Op het moment dat het vliegtuig de landing moest inzetten, verloor de luchtverkeersleiding van Minneapolis-St.Paul het contact met het vliegtuig. Na meer dan een uur en 240 kilometer te hebben doorgevlogen, realiseerden de piloten zich hun fout. De communicatie werd hersteld en het toestel landde met twee uur vertraging alsnog op de juiste plek.

Kaping

Om er zeker van te zijn dat er geen sprake was van een kaping ging de politie in Minneapolis direct aan boord. Het leger was ook al voor de zekerheid in de standby-modus gezet met gevechtsvliegtuigen. Maar eenmaal aan de grond kwam al snel de oorzaak naar boven. De 144 passagiers konden het vliegtuig veilig verlaten.

Onderzoek

Het veiligheidsorgaan van de Nationale Transportvereniging gaat de vluchtgegevens onderzoeken en de opnames van de gesprekken tussen de piloten beluisteren.

Non-actief

De twee piloten zijn door de vliegtuigmaatschappij voorlopig op non-actief gesteld. Voor hun kant van het verhaal zullen ze ondervraagd worden.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.