Verenigde Staten Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Florida geteisterd door pythons

Gepubliceerd: 24 jul 2009
0

Duizenden Birmese tijgerpythons vinden hun weg in de Everglades, een beschermd natuurgebied in Florida en topattractie voor menig toerist. Volgens schattingen kronkelen al meer dan 150.000 van de gevaarlijke slangen rond in het gebied.

De pythoninvasie is begonnen met een uitbraak zeventien jaar geleden. Toen ontsnapte een aantal van de slangen uit een lokale dierenwinkel. Inmiddels is de pythongroep uitgegroeid tot een plaag en hebben de autoriteiten toestemming gegeven om op de beesten te jagen. Jagen is volgens experts echter moeilijk, aangezien slechts 5% van alle slangen ooit gezien wordt.

Birmese moordenaar

Desondanks is het van belang de Birmese pythons zo ver mogelijk uit te roeien. De sterke groei van van de slangen tast namelijk het unieke en delicate ecosysteem van het park aan. Gevaar voor de vele toeristen die het gebied bezoeken is ook aanwezig. Dit werd twee weken geleden nogmaals bevestigd, toen een peuter werd doodgewurgd door een Birmese killer.

Nijlvaranen

Nijlvaranen vormen ook een steeds groter probleem in de Everglades. Voor de varanen geldt evenzo dat ze uit terrariums zijn ontsnapt. De hagedissen worden tot 2,5 meter lang en vormen net als de tijgerpythons een gevaar voor mensen.

Toerisme Everglades

Hoe leuk is het nog om door een subtropisch moeraslandschap vol kwaadaardige beesten te varen? Iedereen die al geboekt heeft, hoeft geen boottochtjes te cancelen. Reizigers wordt niet afgeraden het gebied te betreden. Toch is het zeker verstandig de armen en benen binnenboord te houden!

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Staten artikelen
Community
4x van het gebaande pad af met Ambassadeur Mieke de Haas

12 mei 2017, Columbus Travel-editie 65 staat méér nog dan normaal in het teken van reizen buiten de gebaande paden. Wie beter dan Columbus Ambassadeur Mieke de Haas om de editie aan te kondigen en af te trappen met háár favoriete ongebaande plekjes voor di...

1
Reisnieuws
Schande?! Trump legaliseert jacht op wilde dieren

01 mei 2017, Wildlife-liefhebbers van over de hele wereld zijn woedend. Waarom? Omdat president Trump de Amerikaanse beschermingswetten voor wilde dieren van ex-president Obama gaat opheffen. Dit zijn de gevolgen...

1
Reisnieuws
De 10 grootste fooi-geef blunders in het buitenland

22 apr 2017, Is het nou 10%? Of helemaal niks? Fooi geven is in sommige landen volkomen normaal en in andere een extraatje. Zo geef je fooi in de populairste vakantielanden voor Nederlanders.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.