Verenigde Staten Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Florida geteisterd door pythons

Gepubliceerd: 24 jul 2009
0

Duizenden Birmese tijgerpythons vinden hun weg in de Everglades, een beschermd natuurgebied in Florida en topattractie voor menig toerist. Volgens schattingen kronkelen al meer dan 150.000 van de gevaarlijke slangen rond in het gebied.

De pythoninvasie is begonnen met een uitbraak zeventien jaar geleden. Toen ontsnapte een aantal van de slangen uit een lokale dierenwinkel. Inmiddels is de pythongroep uitgegroeid tot een plaag en hebben de autoriteiten toestemming gegeven om op de beesten te jagen. Jagen is volgens experts echter moeilijk, aangezien slechts 5% van alle slangen ooit gezien wordt.

Birmese moordenaar

Desondanks is het van belang de Birmese pythons zo ver mogelijk uit te roeien. De sterke groei van van de slangen tast namelijk het unieke en delicate ecosysteem van het park aan. Gevaar voor de vele toeristen die het gebied bezoeken is ook aanwezig. Dit werd twee weken geleden nogmaals bevestigd, toen een peuter werd doodgewurgd door een Birmese killer.

Nijlvaranen

Nijlvaranen vormen ook een steeds groter probleem in de Everglades. Voor de varanen geldt evenzo dat ze uit terrariums zijn ontsnapt. De hagedissen worden tot 2,5 meter lang en vormen net als de tijgerpythons een gevaar voor mensen.

Toerisme Everglades

Hoe leuk is het nog om door een subtropisch moeraslandschap vol kwaadaardige beesten te varen? Iedereen die al geboekt heeft, hoeft geen boottochtjes te cancelen. Reizigers wordt niet afgeraden het gebied te betreden. Toch is het zeker verstandig de armen en benen binnenboord te houden!

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Staten artikelen
Interview
Fietsend op zoek naar het echte Amerika

24 okt 2016, Zes maanden. Ruim 10.000 kilometer. Op de fiets. Journalisten Lotte Stegeman en Peter Smolders waagden een fietstocht van Florida naar Alaska. Een behoorlijk zware onderneming. Maar ook een tocht vol hoogtepunten, prachtige landschappen en de mees...

1
Reisnieuws
Op deze hogeschool kun je studeren in diverse werelddelen

20 okt 2016, Stel je voor: een reizende school zonder vaste locatie. Je deelt je eten met nog 100 medeleerlingen en de ruimte die je hebt is één grote zaal. Maar in plaats van het bijwonen van lessen, leer je van de wereld om je heen. Reizen én studeren in ...

0
Reisnieuws
De 10 ruigste nationale parken in de VS

18 okt 2016, Ben je op zoek naar avontuur in de VS? Dan zijn deze nationale parken zeker de moeite waard! Neem een kijk in de wildste en meest ongerepte parken van het land.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.