Granada

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

The Hangover

Granada,
Nicaragua


Als Eefje en ik de kans krijgen dan proberen we een boottochtje te doen. Het geeft immers een ander beeld van de omgeving plus het is zo heerlijk en rustgevend om over het water te varen. In Granada konden we dit dan ook zeker niet laten… varen langs 365 eilandjes.

Vlakbij Granada ligt het Cocibolcameer dat ook wel het meer van Nicaragua genoemd wordt. In dit grote zoetwatermeer liggen de Granada Islets. 365 kleine vulkanische eilandjes die rondom Asese Peninsula aan de voet van de Mombacho vulkaan liggen.

Door een eruptie van de Mombacho vulkaan zijn deze kleine vulkanische eilandjes duizenden jaren geleden gevormd. De meeste eilandjes worden bewoond door lokale vissers en rijke Nicaraguanen die hier hun prachtige kleurrijke villa’s hebben staan voor het weekend, maar ook door veel soorten vogels en apen. Een aantal van die eilandjes wordt gebruikt om apen opnieuw uit te zetten. Het meest speciale eiland is wel de Apenrots (Isla del Monos). Op dit kleine eilandje wonen 4 apen. Deze zijn door een plaatselijke dierenarts gekocht in restaurants waar ze vaak aan een ketting leven ter vermaak van de gasten.

Bekijk de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=vhFVZsk3XEs