Nederlandse Antillen bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Nederlandse Antillen is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Nederlandse Antillen zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Nederlandse Antillen, kun je zien waar je het best in Nederlandse Antillen naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Nederlandse Antillen als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Washington Slagbaai Nationaal Park

Dit eerste natuurpark van Nederlandse Antillen, Washington Slagbaai NP, beslaat de hele noordpunt van Bonaire. Het park bevat duinen, zoutmeren, bronnen en berggebieden en daarmee samenhangend een grote variatie een flora en fauna. Weer eens wat anders is het om met een mountainbike door het park te fietsen.

De hoogste berg Brandaris

Brandaris is de hoogste berg op Bonaire, vanaf hier heb je uitzicht over het hele eiland en als het helder weer is kun je Curaçao zien liggen.

Christoffelpark

Christoffelpark NP op de westpunt van Curaçao heeft zowel cultuur, historie als flora en fauna. Je vindt er de eerste echte aangelegde plantage, de eerst gebouwde landhuizen en planten en vogels die verder nergens op het eiland leven.

Dolphin Academy

Bij Dolphin Academy kan je kennismaken met dolfijnen en zelf met ze zwemmen, snorkelen en duiken. Volwassenen en kinderen kunnen uit zes programma’s kiezen.

Midden Seinpost Hill

Vanaf Midden Seinpost Hill, de  vroegere, jaarlijkse ontmoetingsplaats van indianenstammen heb je een goed uitzicht over de rest van Curaçao.

Hiken

Sint Eustatius staat vooral bekend om zijn mooi natuur. Een ideale omgeving dus om te hiken. Vooral ‘the Quill’ in het zuiden van het eiland is een bezoek waard.

Vlinderpark

Op de vroege morgen heb je kans om te zien hoe vlinders ‘wakker’ worden en hun eerst vluchtje door het tropische park Butterfly Garden maken.

Balashi goudsmelterij

Bekijk de ruïnes van de Balashi goudsmelterij. Je kunt nog overblijfselen van onder andere ketels en vuurovens zien.

Bonaire Marine National Park

Bonaire National Marine Park is et oudste zeereservaat in de wereld. wereld. Het omvat de hele kust van Bonaire. Het is een paradijs voor duikers met meer dan 90 duikplekken.

Bubdali Vogelreservaat

Het Bubali Vogelreservaat is één van de beste en meest toegankelijke, plaatsen om vogels te zien, zoals kleine groene reigers, besneeuwde zilverreigers, Arubaanse parkieten, uilen, , bruine pelikanen en waterhoentjes. Daarnaast leent het reservaat zich ook goed voor wandelingen.

Hato Grotten

In de Hato Grotten schuilden vroeger gevluchte slaven en verbleven er soms maandenlang. Daarvoor werden de grotten door indianen bewoond en daar kun je grottekeningen van meer dan duizend jaar oud zien. De grotten zijn ruime en verlicht en de doorgang door de druipsteengrotten is een echte belevenis. Ondergrondse rivieren en watervallen vind je er ook.

Honen Dalim Synagoge

De ruïne van de Honen Dalim Synagoge ligt op St. Eustatius. Deze synagoge roepen herinneringen op over de tijd toen het eiland een Joodse gemeenschap had.

Eagle Beach

Eagle Beach is hét strand op Aruba en wordt met zijn hagelwit strand zelfs beoordeeld als beste strand ter wereld. Je kunt daarnaast ook Oranjestad in of naar de vlinderboerderij vlakbij het strand.

Duiken

Plekken die je gezien moet hebben:
> Double Reef
> Superior Producer, een scheepswrak
> Airplane Wreck, overblijfselen van een vliegtuig
> Tugboat, een boot die 25 jaar geleden is gezonken, geschikt voor duikers en snorkelaars.
> Klein Curaçao, 1,5 uur van de kust van Curaçao ligt dit kleine eilandje, een paradijs voor duikers en snorkelaars.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Nederlandse Antillen voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Nederlandse Antillen