Haïti Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Vliegen naar Haïti kan weer

Gepubliceerd: 16 feb 2010
0

Vluchten van en naar Haïti kunnen weer geboekt worden. Aanstaande vrijdag vliegen er weer commerciële vluchten van en naar het vliegveld van Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti.

Dit heeft een woordvoerder van het vliegveld bekend gemaakt. De luchthaven van Port-au-Prince is gesloten sinds de aardbeving op 12 januari, die omvangrijke schade aanrichtte. De algemene hal van het vliegveld is het meest verwoest, met man en macht wordt gewerkt om dit zo goed mogelijk te herstellen.

Puin

American Airlines zou de eerste maatschappij zijn die passagiersvluchten hervat. Het bedrijf durft hier zelf echter nog geen garanties op te geven. ‘We willen graag de passagiersservice van en naar Haïti zo snel mogelijk herstarten. Maar op dit moment hebben we nog niet de toestemmingen van vele verschillende bureaus die betrokken zijn bij het besturen van de bezigheden rondom het vliegveld,’ aldus Tim Smith, woordvoerder van American Airlines. ‘We werken zo hard als we kunnen om alles op tijd rond te krijgen.'

Vliegveld

Na de beving kon er niet direct gevlogen worden vanaf de enige landingsbaan op het vliegveld. Militaire- en hulpvliegtuigen cirkelden urenlang boven de luchthaven voordat ze konden landen. Met maar één landingsbaan van 2900 meter was de landingsbaan overvol met hulpvluchten.

Vluchten

Veel vluchten zijn uitgeweken naar kleinere vliegvelden op Haïti of naar de Dominicaanse Republiek.


Foto door: Hennykanen.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Haïti artikelen
Reisnieuws
Door: Emily Gohres
Zika-virus breidt uit. Wel of niet naar Latijns-Amerika

29 jan 2016, Het is je waarschijnlijk niet ontgaan; Zuid- en Midden-Amerika kampt met een epidemie van het zika-virus. Wij vertellen je wat je moet weten als je van plan was naar deze werelddelen te reizen.

0
Reisnieuws
Door: Emily Gohres
Vies en gevaarlijk: dit zijn de 10 slechtste vliegvelden ter wereld

05 dec 2015, Er zijn vliegvelden waar je het liefst met een grote boog omheen vliegt. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Met hulp van een enquête die SleepingInAirports ieder jaar houdt onder reizigers, is de volgende top-tien van slechtste vliegvelden opges...

0
Interview
'Op deze geheime locatie heerst het perfecte mañana gevoel’

25 okt 2015, Reizen zit bij acteur en presentator Sebastiaan Labrie (1970) in het bloed, getuige zijn omzwervingen voor onder andere 3 op reis, RTL Dakar 2011 en, meest recentelijk De Panamericana Road Trip. Wij vroegen hem naar zijn reisfavorieten.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.