Dominicaanse Republiek

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Groepsparaplu!

Dominicaanse Republiek


Het binnenland van de Dominicaanse Republiek bestaat uit heel wat suikerrietplantages waar veel Haïtianen werkzaam zijn.
Op het moment dat wij tijdens een jeepsafari een stop maken bij een mooi uitzichtspunt, begint het te hozen.
Een enorme regenbui trekt over en deze kindjes hebben de grootste lol onder hun paraplu, de kleinste staat me zelfs voor de gek te houden.
Tsja.....het stortregent en ik (zonder plu) meen een foto te moeten maken van het leuke stel , geef die kleine eens ongelijk dat ie me uitlacht :-))

De eerste grote migratiegolf van Haïtianen naar de Dominicaanse Republiek vond plaats in de jaren twintig van de vorige eeuw. Veel Haïtianen vonden werk in de suikerindustrie, die voor een groot deel in Amerikaanse handen was. In de loop der jaren zijn er diverse overeenkomsten gesloten tussen de Dominicaanse en Haïtiaanse regering om de komst van werknemers voor de suikerindustrie te regelen. Naast deze legale arbeidskrachten, zijn er ook duizenden Haïtianen illegaal aan het werk gegaan in de Dominicaanse Republiek. De Haïtianen vonden niet alleen werk in de suikerindustrie, maar ook op koffie- en tabaksplantages en in de rijstbouw.