Dominicaanse Republiek Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Eerste metro voor Dominicanen

Gepubliceerd: 25 apr 2008
1

Mensen schreeuwen, juichen en lachen wanneer de metro het station binnen komt rijden. De deuren schuiven open en het publiek rent naar binnen alsof het kinderen zijn in een pretpark. Het bubbel plastic zit nog om de stoelen, maar dat deert niet. Met een brede glimlach nemen de Dominicanen plaats in de eerste metro op het Caribische eiland.

Eerste stad
De bouw van de metrolijn duurde twee jaar en maakt deel uit van een 'National Master Plan'. De Dominicaanse overheid wil hiermee het OV in het land verbeteren. Santo Domingo is de eerste stad die van het nieuwe vervoermiddel kan profiteren.

Kritiek
Hoewel de Dominicaanse bevolking vervult is van vreugde, is er aardig wat kritiek geweest op de bouw van de metrolijn. De Dominicaanse Republiek is een land met een vrij stabiele economie, maar ontbeert nog veel basisvoorzieningen. De oppositie beschuldigt President Leonel Fernandez ervan het onderwijs en de gezondheidszorg te hebben verwaarloosd. Het geld voor de metrolijn zou uit het budget van het ministerie van onderwijs en gezondheidszorg komen.

De overheid verwacht dat per dag 200.000 mensen gebruik zullen maken van de nieuwe metrolijn.

Bekijk hieronder filmpjes van de nieuwe metro in Santa Domingo. Bron YOUTUBE


Dominicaanse omstanders juichen tijdens de binnenkomst van de metro.Met zijn allen staan ze te wachten op de eerste metro.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Dominicaanse Republiek artikelen
Reisnieuws
Door: Emily Gohres
Zika-virus breidt uit. Wel of niet naar Latijns-Amerika

29 jan 2016, Het is je waarschijnlijk niet ontgaan; Zuid- en Midden-Amerika kampt met een epidemie van het zika-virus. Wij vertellen je wat je moet weten als je van plan was naar deze werelddelen te reizen.

0
Reportage
Dominicaanse Republiek buiten de gebaande paden

28 sep 2015, Op het schiereiland Samaná geniet je van de heerlijke zandstranden van de Dominicaanse Republiek, maar dan zonder reusachtige all-in resorts.

0
Reportage
Top-4 onderzeese migraties

04 aug 2015, Voor veel dieren die in het water leven geldt: move as millions, survive as one. Je kunt in de zeeën en rivieren op onze aarde dan ook net zulke spectaculaire migraties bewonderen als op het vasteland. Onze favoriete vier.

0

Reacties van bezoekers Reageer

arjensil

Door: arjensil • Geplaatst op

Geweldig zo blij als ze daar nog kunnen zijn,beter dan die azijnpissers hierzo,ik vind het echt tof voor hun.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.