Spanje Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Fusie Iberia en BA

Gepubliceerd: 13 nov 2009
0

De op twee na grootste luchtvaartmaatschappij in Europa is geboren. British Airways en het Spaanse Iberia gaan fuseren en komen daarmee een stapje dichter in de buurt van de grotere maatschappijen Air France-KLM en Lufthansa.

De fusie wordt verwacht zijn vormen te krijgen begin 2010, waarbij British Airways 55% en Iberia 45% van de nieuwe ontstane maatschappij in handen krijgt. Aan het einde van 2010 moeten de veranderingen helemaal zijn doorgevoerd.

Marktomstandigheden

Begin dit jaar wilden de twee al samengaan, maar door de toenmalige marktomstandigheden is dit plan niet doorgegaan. De marktwaarde was toen namelijk voor het eerst sinds de onderhandelingen hoger dan die van British Airways.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Spanje artikelen
Reisnieuws
7 plekken die je NIET moet bezoeken deze zomer

27 mei 2017, Je staat al zolang je je kunt herinneren te popelen om die éne highlight van dichtbij te zien. Maar als je er aankomt blijkt het een grote anticlimax. Klinkt bekend in de oren? Sla deze zeven plekken deze zomer dan over en ga voor het alternatief.

1
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
8x Europa's mooiste, onbekendste nationale parken

02 mei 2017, Aan leuke citytripbestemmingen geen gebrek in Europa. Maar wist je ook dat er ontzettend mooie natuurparken te vinden zijn? Deze ondergesneeuwde nationale parken mag je absoluut niet missen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.