Spanje Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Fusie Iberia en BA

Gepubliceerd: 13 nov 2009
0

De op twee na grootste luchtvaartmaatschappij in Europa is geboren. British Airways en het Spaanse Iberia gaan fuseren en komen daarmee een stapje dichter in de buurt van de grotere maatschappijen Air France-KLM en Lufthansa.

De fusie wordt verwacht zijn vormen te krijgen begin 2010, waarbij British Airways 55% en Iberia 45% van de nieuwe ontstane maatschappij in handen krijgt. Aan het einde van 2010 moeten de veranderingen helemaal zijn doorgevoerd.

Marktomstandigheden

Begin dit jaar wilden de twee al samengaan, maar door de toenmalige marktomstandigheden is dit plan niet doorgegaan. De marktwaarde was toen namelijk voor het eerst sinds de onderhandelingen hoger dan die van British Airways.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Spanje artikelen
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
10 absurde boetes die je reis behoorlijk kunnen verpesten

27 okt 2016, Wat hier in Nederland een normaal gebruik is, kan strafbaar zijn in een ander land. Leuk die andere culturen en gebruiken, maar houd wel even rekening met bizarre boetes die je vakantie nog weleens een stukje duurder kunnen maken!

1
Video
Mustsee: Columbus reporters in Valencia

29 sep 2016, Columbus Reporters Lars van der Waarden en Kas Nortier zijn met zijn tweeën op pad geweest naar Valencia voor een mooie reportage. Ze lichten alvast een tipje van de sluier op van wat ze daar hebben meegemaakt en tonen ons de schoonheden van de s...

0
Reisnieuws
Je bent niet de enige: reisblunders van de redactie

29 sep 2016, Een blunder tijdens het reizen is snel gemaakt, hoe veel reiservaring je ook hebt. Gelukkig zijn het achteraf vaak leerzame momenten, waar je later met een lach aan terug kunt denken. Ook wij van de redactie maken weleens een foutje. Is jou zoiets...

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.