Rusland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Big Brother met astronauten

Gepubliceerd: 18 sep 2007
0

Wat is het effect van een ruimtereis naar Mars op de mens? Dit is de hoofdvraag van een Russisch onderzoek, waarvoor in Moskou zes vrijwilligers 520 dagen worden opgesloten in een nagemaakt ruimteschip en geobserveerd door camera's. Een soort space-Big Brother dus. De inschrijving is nog niet gesloten.

Gedurende deze periode zijn ze volledig afgesloten van buitenlucht en daglicht. Om het zo echt mogelijk te maken horen ook het repareren van kapotte apparatuur en het drinken van urine bij het dagelijkse leven van de proef-astronauten. Daartegenover staat een vergoeding van € 120 per dag. Om een goed beeld te krijgen van de impact op de deelnemers worden ze uitgebreid geobserveerd door camera’s.
Tot nu toe zijn er zo’n 5000 aanmeldingen binnen gekomen waaronder één van een ex-gedetineerde. Hij denkt genoeg ervaringen met kleine ruimtes te hebben om deze uitdaging aan te kunnen gaan. Spreek je vloeiend Russisch en Engels en heb je een universitair diploma biologie, medicijnen of ben je ingenieur en wilde je altijd al voor astronaut spelen? Dan heb je nog tot het einde van de maand om je in te schrijven.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Rusland artikelen
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1
Reisnieuws
Brrr ... De angstaanjagendste vissen ooit gevangen

18 jan 2017, Heb jij tijdens het zwemmen in de zee angst voor wat er zich onder je afspeelt? Knijp dan een oogje dicht bij het zien van de volgende foto's. De Russische visser Roman Fedortsov haalde de meest angstaanjagende vissen uit het water, van roofdieren...

0
Interview
Daan Nieber: ‘Ik heb een half uur gedacht dat mijn taxipassagier 111 was!’

10 jan 2017, In het KRO-NCRV reisprogramma Van A Naar B reisde presentator Daan Nieber in een taxi van Sint Petersburg naar Nederland. We vroegen ons af hoe het is om als taxichauffeur door het leven te gaan.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.