Madeira Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Madeira - Eiland van de duizend watervallen

Gepubliceerd: 23 aug 2012
0

Midden in de Atlantische Oceaan ontdekte Columbus dat het Portugese eiland Madeira - buiten het hoogseizoen - meer waard is dan het imago van bloemeneiland met alleen bejaarden tussen de geraniums. Op deze archipel werken gastvrije locals op de suikerrietplantages, in de schaduw van duizelingwekkende bergen. Oude wegen kronkelen zich een weg door de dalen en langs de kust. Een sprookje met 1001 watervallen, met als bonus 16 Columbus-redenen om ernaartoe te gaan!

Columbus Travel
Columbus Travel


Tekst: Matthijs de Groot, Fotografie: Louise ten Have

1Rijd langs de oude kustweg - Sao Vicente

De wegen in de hoge bergen van Madeira zijn op z’n zachts gezegd bochtig. Negeer de vele tunnels die met EU-geld gebouwd zijn voor het gemak van de locals en toeristen. Neem de spectaculaire oude wegen rondom de bergen, waar je prachtig uitzicht hebt over de zee en de kliffen.

2 Loop met je hoofd boven de wolken - Pico Ruivo

De bergtoppen zijn ontstaan door vulkanische activiteit. In één wandeling klim je naar de Pico Ruivo (1861 m.) en de Pico das Torres (1851 m.) Start voor negen uur om de grote groepen te vermijden. Hoe verder je loopt, hoe rustiger en minder gebaand het wordt. De meesten haken halverwege af, maar jij niet! De tocht duurt zeker vier uur, is zeer stevig, maar het uitzicht boven de wolken maakt het onvergetelijk en is de ontberingen meer dan waard.

3 Check de zestien microklimaten - Madeira

Tussen 800 en 1300 meter boven de zeespiegel sta je vaak in de mist, regen en harde wind. Rijd tien minuten hoger, dan sta je boven de wolken. Of rijd juist naar beneden naar de kust en geniet heerlijk van de zon. Op veel uitzichtpunten zie je hoe de wolken tegen de bergen worden opgeduwd om er als kokende melk overheen te stromen.
 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Portugal artikelen
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
10 adembenemende kliffen

29 feb 2016, Op weinig andere plekken komt de geografie van onze aarde zo sterk tot uiting als bij steile kliffen in zee. We gingen op zoek naar de tien mooiste parels ter wereld. Vijf uitgezocht door Columbus Travel en vijf door onze Reisreporters.

0
Bizar
Door: Emily Gohres
Meest bizarre wolkenformatie ooit

04 feb 2016, Wolken kunnen vele vormen aannemen, en soms lijk je er wel een mens of dier in te zien. In Portugal verscheen er een wolk die door de bevolking 'de hand van God' werd genoemd. De foto's laten zien waarom.

1
Reportage
Madeira buiten de gebaande paden

20 nov 2015, Buiten het hoogseizoen verdient het Portugese eiland Madeira meer dan het imago van oubollig bloemeneiland. Ontdek het ruige binnenland.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.