Noorwegen Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Mysterieus Noors hemellicht

Gepubliceerd: 10 dec 2009
0

Of het nou een nieuw astronomisch fenomeen was of de lancering van een Russische raket, daar zijn de meningen over verdeeld. Een mysterieus spiraalvormig licht aan de hemel heeft gisterochtend duizenden Noren het hoofd op hol gebracht.

Ooggetuigen beschrijven de 'Noorse spiraal' als een helderblauw licht dat uit een berg leek te komen. Halverwege de lucht stopten de lichten opeens en begonnen in een spiraal naar beneden te dwarrelen.

Raket of UFO

De Noorse krant VG werd plat gebeld door verontruste ooggetuigen uit de regio Finnmark, die het vreemde lichtspel vooral bestempelden als een UFO. De krant schrijft dat het waarschijnlijk om een Russische raket gaat, alhoewel de Russische noordelijke vloot zegt niets af te weten van een lancering.

Mislukte lancering

Paal Brekke, adviseur van de Noorse ruimteorganisatie NTB, gelooft toch dat het een mislukte lancering vanaf een schip in de Bering Zee moet zijn geweest. Ondanks dat de Russen zeggen nergens van af te weten. 'Het ziet eruit als een vuurpijl zonder roertje', analyseert Brekke aan de hand van gemaakte videobeelden. 'Die zal ook in een spiraalbeweging naar de grond gaan.'

Spiraalvormen

Nick Pope, een vroegere UFO analist voor het Britse Ministerie van Defensie, verklaarde gisteren tegen de Britse krant The Sun, dat het een mysterieus verschijnsel is geweest. 'Mijn eerste gedachte was dat het een meteoor, of een vuurbal is of zelfs een oude satelliet die verbrandde in de dampkring, maar de blauwe spiraalvormen spreken dit tegen. Dit is echt bizar.'

Bekijk een filmpje en een reeks foto's van het verschijnsel in de video hieronder.Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Noorwegen artikelen
Reisnieuws
In een van deze 10 unieke ijshotels kun jij slapen

26 dec 2016, Cool, slapen in een ijshotel! De redactie van Columbus tipt er tien, van Slovenië tot Canada. Lopen de rillingen al over je rug?

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Dit zijn de 10 vrolijkste landen ter wereld

21 okt 2016, Ben je op zoek naar een mooie reisbestemming met vrolijke inwoners? Het 2016 World Happiness Report van de Verenigde Naties helpt je een handje. Zij maken jaarlijks een lijst van de landen met de meest gelukkige inwoners en ja daar staat Nederland...

2
Video
Wie durft? De langste houten trap ter wereld

09 okt 2016, Wow; Deze trap in Noorwegen telt maar liefst 4444 treden! De Flørli trap in Lysefjord werd voorheen gebruikt als onderhoudstrap voor een oude waterleiding. Nu kunnen reizigers de houten trap beklimmen. Waarom je dat zou doen? Bekijk het zelf!

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.