Venetië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Venetië staat blanker dan ooit

Gepubliceerd: 01 dec 2009
0

Dat Venetië vaak met wateroverlast kampt, is bekend. Maar gisteren voelde de Italiaanse stad wel erg veel nattigheid.

Het water reikte 156 centimeter boven het normale niveau. Op het wereldberoemde Piazza San Marco stond het water in de middag bijna één meter hoog. De burgemeester deed een oproep aan de inwoners van de Italiaanse grachtenstad om binnen te blijven. Met sirenes en luidsprekers werd iedereen op de hoogte gesteld.

Al enkele eeuwen wordt er een technische oplossing gezocht voor het waterprobleem. In 2003 werd begonnen met het project MOSE, een systeem van beweegbare afsluitingen die Venetië moet beschermen tegen grote hoeveelheden water uit de Adriatische Zee. De waterkering moet in 2011 klaar zijn.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Italië artikelen
Reisnieuws
Deze reiservaringen moet je meemaken voordat ze weg zijn

18 aug 2016, Een ding is zeker, het leven staat nooit stil. Alles lijkt mogelijk! Als reiziger moet je alle kansen grijpen en in het moment leven. De volgende 10 reiservaringen en activiteiten kun je echt niet missen, nog even en ze zijn er niet meer.

2
Reisnieuws
Venetië volgens locals

24 aug 2012, De ware aard van een stad leer je pas kennen als je doet wat de locals doen, dus vraag je de Venetianen waar zij het liefst hun tijd doorbrengen! Zo kom je op de meest bijzondere plekken én heb je echt een verhaal om mee thuis te komen. Zeven loc...

0
Reisnieuws
Coca-Cola vult Venetië

24 feb 2009, Het duurt niet lang meer of je denkt bij Venetië naast grachten en gondels ook aan Coca-Cola. Het drankconcern tekent deze week een contract met de Italiaanse stad ter waarde van 2,1 miljoen euro in ruil voor frisdrank- en snackautomaten op ‘ie...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.