Venetië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Coca-Cola vult Venetië

Gepubliceerd: 24 feb 2009
0

Het duurt niet lang meer of je denkt bij Venetië naast grachten en gondels ook aan Coca-Cola. Het drankconcern tekent deze week een contract met de Italiaanse stad ter waarde van 2,1 miljoen euro in ruil voor frisdrank- en snackautomaten op ‘iedere hoek in de stad’.

Venetië zegt het contract nodig te hebben om het onderhoud en herstel te bekostigen van haar monumentaal erfgoed. De stad vindt steeds meer beren op de weg bij het aantrekken van geld en bovendien slinkt het bevolkingsaantal.

Niet overal
De lagunestad gaat dit pact voor vijf jaar aan met Coca-Cola. Een ambtenaar ontkent dat op ‘alle’ plekken in het historisch centrum automaten komen. Op het beroemde San Marcoplein geldt sinds 1987 een eet- en drinkverbod en daar kun je dus nog steeds van het oude Venetië genieten, gevrijwaard van tekenen van een marketingtijdperk.

Foto 'Gondelaar + Romantiek' door vledder.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Italië artikelen
Reisnieuws
Deze reiservaringen moet je meemaken voordat ze weg zijn

18 aug 2016, Een ding is zeker, het leven staat nooit stil. Alles lijkt mogelijk! Als reiziger moet je alle kansen grijpen en in het moment leven. De volgende 10 reiservaringen en activiteiten kun je echt niet missen, nog even en ze zijn er niet meer.

2
Reisnieuws
Venetië volgens locals

24 aug 2012, De ware aard van een stad leer je pas kennen als je doet wat de locals doen, dus vraag je de Venetianen waar zij het liefst hun tijd doorbrengen! Zo kom je op de meest bijzondere plekken én heb je echt een verhaal om mee thuis te komen. Zeven loc...

0
Reisnieuws
Door: Luc Bierman
Venetië staat blanker dan ooit

01 dec 2009, Dat Venetië vaak met wateroverlast kampt, is bekend. Maar gisteren voelde de Italiaanse stad wel erg veel nattigheid.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.