Rome Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Rome, Italië

Gepubliceerd: 24 aug 2012
0

Vallen voor de schoonheid van Rome is als een nieuwe liefde: verslavend. Als Cupido je in zijn eigen stad te grazen neemt, heeft verzet geen enkele zin. Volgens de Romeinen ís hun stad romantiek. Je hoeft je er alleen maar aan over te geven...

Columbus Travel
Columbus Travel


Tekst Jona Dekker, Fotografie Peter van Beek

Rome, o, Romeo!

Net als ik mijn leven wil wagen door tussen twee kamikaze scooters en een auto de Via dei Cerchi over te steken richting Circus Maximus, hoor ik het voor de vijfde keer vandaag. ‘Ciao, bella!’ Ik wil het negeren, maar het is al te laat. Nu ik mijn versleten reiskloffie – gebleekt in zes weken Italiaanse zon – heb ingeruild voor een luchtige outfit uit een lokaal boetiekje, worden alle clichés ineens bevestigd.

Voor me stopt een lichtblauwe Vespa. Op het zadel zit een zelfverzekerde jongen alsof hij ten strijde trekt, witte blouse boven een smetteloze spijkerbroek, zwart haar strak in de lak, uitdagende blik in de ogen. ‘Weet je hoe laat het is?’ Dat weet ik niet, en ik wil het ook niet weten. Ik had me net overgegeven aan het Italiaanse ritme van la dolce far niente, oftewel de kunst van het niets doen, oftewel rondhangen zonder plan. In dat geval! Hoe lang ik in Rome ben, en of ik toevallig op zoek was naar een rondleiding? Hij is namelijk student archeologie en weet echt álles. Iets in me piept dat er een woord is voor dit soort mannen: papagalli. Papegaaien. Italianen die van het versieren van vrouwen hun dagtaak hebben gemaakt (...)

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 23

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Italië artikelen
Reisnieuws
Zoveel geld wordt ieder jaar uit de Trevifontein gevist

20 mrt 2017, De Trevifontein in Rome ligt er vol mee: munten. Maar wat gebeurt er met al dat geld? Wij gingen op onderzoek uit.

1
Reportage
Geheim Rome voor romantici

19 sep 2015, Je wilt je lief verrassen met een relaxed, romantisch tripje naar Rome én veel zien? Met de volgende tips krijg je alles wat je hartje begeert!

0
Reisnieuws
Geen panini meer in Rome!

09 okt 2012, Vanaf 1 januari 2013 gaat de politie van Rome boetes uitdelen aan bezoekers en inwoners, die in het oude stadscentrum eten nuttigen op de stoepjes en binnenpleinen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.