Londen Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Londen duurste voor toerist

Gepubliceerd: 20 mei 2008
0

Voor een cultureel tripje naar de Engelse hoofdstad moet je flink wat geld neertellen. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat een kaartje voor een toeristische trekpleister nergens ter wereld zo veel kost als in Londen.

Het onderzoek van de website Post Office onderzocht de toegangsprijzen voor toeristische attracties in de tien meest bezochte steden ter wereld, waaronder Parijs, Rome, New York en Praag. De Londense prijzen zijn het hoogst, ook al daalde de koers van het Britse pond dit jaar tot een historisch dieptepunt ten opzichte van de euro.

Vrije entree
Ondanks het feit dat bezoekers van de hoofdstad profiteren van vrije entree tot musea en galeries, zoals het Tate Modern en het Victoria & Albert Museum, bewijst het 'Cost of Culture' rapport dat ze veel meer voor kaartjes voor de opera, het ballet, concerten en monumenten moeten betalen dan elders.

Drie keer zo veel
Entree tot bijvoorbeeld het Buckingham Palace kost €35,75. Dat is drie keer zo veel als de toegangsprijs voor het Colosseum in Rome, de Eiffel Toren in Parijs, de Sagrada Familia in Barcelona of het Empire State Building in New York.

Tower of London
Een bezoekje aan de Tower of London of aan Hampton Court Palace kost respectievelijk €20,70 en €16,70. Dat is twee keer zoveel als de entree voor het Kasteel van Praag of het Poble Espanyol in Barcelona en zelfs drie keer meer dan een bezoekje aan Wilanow Paleis in Warschau of de Dom van Berlijn.

Operatickets ook duurder
Het onderzoek wees ook uit dat een middenklasse ticket voor een uitvoering van The Marriage of Figaro in het Royal Opera House voor juni € 171,85 kost. Bijna twee keer zoveel als een gelijkwaardig kaartje voor Carmen in het Teatro dell'Opera in Rome (€101,20). Nog een voorbeeld: volgende maand een voorstelling bijwonen van Romeo and Juliet, uitgevoerd door het Royal Ballet, kost twee keer zoveel als het zien van het Zwanenmeer door het Berlijnse Staatsballet.

Praag en Warschau goedkoop
Warschau en Praag, die buiten de Eurozone vallen, zijn de goedkoopste steden voor een culturele trip. Kunstgaleries, musea, monumenten en kaartjes voor de beroemde Poolse Nationale Opera, het ballet en het symfonisch orkest kosten slechts een kwart van gelijkwaardige tickets in Londen.

Dure hotels
Londen is ook op het gebied van hotels niet een land voor de bezoeker die de hand op de knip wil houden. Uit onderzoek van boekingswebsite Hotels.com van afgelopen maand, blijkt dat Groot-Brittannië de duurste kamers van Europa heeft en dat een nachtje slapen gemiddeld meer dan €125 kost. De prijzen kunnen zelfs oplopen tot €145 per nacht in de hoofdstad.

Buitenlandse toeristen
Desondanks hebben de hoge prijzen nog geen invloed op het aantal buitenlandse toeristen dat Londen bezoekt. Die profiteren van de zwakke koers van de pond. Met meer dan 16,1 miljoen bezoekers van overzee in het afgelopen jaar - meer dan New York of Parijs - bereikt Londen een tweede recordjaar op een rij.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groot-Brittannië artikelen
Reisnieuws
7 plekken die je NIET moet bezoeken deze zomer

27 mei 2017, Je staat al zolang je je kunt herinneren te popelen om die éne highlight van dichtbij te zien. Maar als je er aankomt blijkt het een grote anticlimax. Klinkt bekend in de oren? Sla deze zeven plekken deze zomer dan over en ga voor het alternatief.

0
Reisnieuws
Lees hier: antwoorden op de populairste reisvragen

08 mei 2017, Er zijn van die simpele reisvragen waar zelfs de meest doorgewinterde reiziger het antwoord schuldig op moet blijven. Belegde broodjes van thuis bijvoorbeeld, mogen die nu mee in het vliegtuig of niet? Skyscanner deed onderzoek naar de meest gegoo...

0
Reisnieuws
De leukste Europese steden en waar ze in uitblinken

13 apr 2017, Aan leuke citytripbestemmingen geen gebrek in Europa. Daarom deed reisplatform GoEuro onderzoek naar de sterkste punten per stad. Zo blinkt Berlijn uit in nachtleven en scoor je in Kiev de goedkoopste accommodatie. Benieuwd naar de overige resulta...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.