Noord Frankrijk

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Waterlelievijver Monet

Noord Frankrijk,
Frankrijk


Dit is de foto die je wilt maken als je Giverny bezoekt, in de waterlelie vijver in tuin van Claude Monet Of .. iets als dit dan toch. Een en ander hangt af van de dag, het seizoen, het weer, het licht, het moment van de dag waarop je daar bent. Dat alles wat een schilder ook weet.
Voor ons telt daarbij het vinden van een moment waarop er niet al te veel anderen langslopen. Want je kunt er heus niet alleen zijn. Om je heen wandelen groepen Engelsen, Amerikanen en Chinezen vooral. Kunst en de locaties waar de wereldberoemd geworden artiesten werkten zijn enorm populair voor bezichtiging.

De Waterlelies (Frans: Nymphéas ) zijn vele verschillende impressionistische schilderijen van Monet. Hij had bij zijn atelier in Giverny in de jaren 1890 een kleurrijke tuin met deze vijver laten aanleggen om (half in de openlucht) zijn geliefde motief bij allerlei weersomstandigheden te kunnen schilderen. Monet schilderde veel verschillende variaties op het thema, alleen al in de periode 1899-1900 maakte hij 18 verschillende waterlelieschilderijen aan deze vijver gezeten.