Bretagne

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Romaanse Abbaye de Beauport -Paimpol-

Bretagne,
Frankrijk


Deze vervallen romaanse abdij (begin 13e eeuw) ligt 2 km ten zuiden van Paimpol: volg de D786. Bezichtiging is dagelijks mogelijk van half juni - half september. In de late namiddag is het er heerlijk rustig en je kunt ook de mooi aangelegde tuin in wandelen. Na het bezichtigen van de abdij kun je het kustpad volgen en de abdij vanuit een ander gezichtspunt bewonderen. De sterke overgang tussen eb - waarbij de boten komen droog te liggen- en vloed is hier goed waarneembaar. Of je kunt er een schoolklas aantreffen die tekenles krijgt in de 'open lucht'. Zomers worden er ook concerten georganiseerd in de abdij.

Paimpol zelf is een bedrijvig havenstadje met een levendig centrum, gezellige terrassen en een haven vol plezierjachten waar de boten in dok liggen en je van dichtbij het onderhoud aan de jachten kunt meemaken vanuit je luie stoel op een terras.

Het is erg leuk om op de fiets vanaf de abdij van Beauport naar Paimpol te gaan: je ziet veel van de kust en in Paimpol kun je op je fiets met gemak in de haven alle bedrijvigheid volgen door overal tussen door te 'laveren'! (Zelf deed ik dit op mijn vouwfiets)