Frankrijk Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Wonen in een toilet

Gepubliceerd: 04 dec 2009
0

Wanneer je hoog nodig naar het toilet moet, duurt het soms zo lang dat het lijkt of je voorganger op de pot in slaap is gevallen. Bij een openbaar toilet in de buurt van Nice kun je ook lang wachten, al is daar iets heel anders aan de hand.

In het desbetreffende toilet is namelijk een Frans echtpaar ingetrokken. De twee verhuisden ruim een jaar geleden naar de kleine ruimte toen ze vanwege hoge ziekenhuiskosten de huur van hun oude woning niet meer konden opbrengen.

Ingericht

De 62-jarige vrouw des huizes is als schoonmaakster werkzaam en wist van het toilet af omdat ze er geregeld zelf moest schoonmaken.
De wc is inmiddels compleet ingericht met een keukentje, bedden en een wasmachine. Het echtpaar blijft, ondanks verwoede schoonmaakpogingen, wel kampen met een penetrante urinegeur.

Op zoek

Mede daardoor zijn ze op zoek naar een nieuwe woning. Hun budget is duizend euro, maar daar blijkt aan de Côte d'Azur weinig voor te krijgen. Voorlopig blijft het echtpaar dus in het openbare toilet wonen.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Frankrijk artikelen
Interview
2. Ambassadeur De Haas tipt 10 fotogenieke landschappen

13 okt 2016, Mieke de Haas is al drie jaar lid van de Columbus Reisreporter community. In 2014 werd ze reisreporter van het jaar en sleepte daarmee de titel als ambassadeur voor Columbus in de wacht. Het fotograferen van landschappen heeft vooral haar belangst...

13
Goedkoop reizen
Door: Noor Dekker
Opgelet: Dit zijn de duurste steden ter wereld

03 okt 2016, Dacht je dat het leven in Nederland al best prijzig was? Dan heb je het mis! Elk jaar maakt de Economist Intelligence Unit een lijstje van de duurste steden om te wonen. Daarbij kijken ze onder andere naar voedselkosten en huurprijzen, maar ook na...

0
Reisnieuws
De leukste industriële hotspots van Europa (deel 2)

11 sep 2016, Waar vroeger schoorstenen rookten en producten van de lopende band rolden, bouwen nu muzikanten feestjes en koken Michelin-chefs de sterren van de hemel. Industrieel erfgoed dat nieuw leven is ingeblazen als culturele hotspot is een must tijdens j...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.