Frankrijk Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Wonen in een toilet

Gepubliceerd: 04 dec 2009
0

Wanneer je hoog nodig naar het toilet moet, duurt het soms zo lang dat het lijkt of je voorganger op de pot in slaap is gevallen. Bij een openbaar toilet in de buurt van Nice kun je ook lang wachten, al is daar iets heel anders aan de hand.

In het desbetreffende toilet is namelijk een Frans echtpaar ingetrokken. De twee verhuisden ruim een jaar geleden naar de kleine ruimte toen ze vanwege hoge ziekenhuiskosten de huur van hun oude woning niet meer konden opbrengen.

Ingericht

De 62-jarige vrouw des huizes is als schoonmaakster werkzaam en wist van het toilet af omdat ze er geregeld zelf moest schoonmaken.
De wc is inmiddels compleet ingericht met een keukentje, bedden en een wasmachine. Het echtpaar blijft, ondanks verwoede schoonmaakpogingen, wel kampen met een penetrante urinegeur.

Op zoek

Mede daardoor zijn ze op zoek naar een nieuwe woning. Hun budget is duizend euro, maar daar blijkt aan de Côte d'Azur weinig voor te krijgen. Voorlopig blijft het echtpaar dus in het openbare toilet wonen.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Frankrijk artikelen
Reisnieuws
De leukste city-tips. Eropuit met de bus voor onder de 20,-

14 feb 2017, Binnen Europa is de bus een eenvoudig en goedkoop alternatief voor de trein en het vliegtuig. Voor minder dan € 20 brengt een comfortabele bus met wifi en airco je naar populaire steden zoals Gent, Bremen en Parijs. We lichten de leukste city-ti...

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1
Interview
Wilfred de Bruijn: ‘De reis ernaartoe is al een feest op zich!’

24 jan 2017, Wilfred de Bruijn, die sinds 2003 in Parijs woont, maakte vorig jaar de documentairereeks Op zoek naar Frankrijk, waarbij hij Franse clichés onder de loep hield. Op 1 mei wordt zijn volgende documentaire, over de Franse presidentsverkiezingen, ui...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.