Frankrijk Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Franse kustlijn bedreigd

Gepubliceerd: 01 mei 2009
0

De Franse kustlijn in het zuidwesten van het land dreigt te worden verwoest door het stijgende zeeniveau. Erosie is de belangrijkste bedreiging voor deze kust, die loopt van het noorden van Spanje tot aan de rivier Gironde.

De erosie zorgt voor een tekort aan zand op de stranden. De afslijting ontstaat door zware stormen en hevige regenval die de kust treffen tijdens warme perioden. Daarnaast werkt de ligging van het strand nadelig uit. Krachtige golven aan de Golf van Biskaje zorgen er namelijk elk jaar voor dat er 500.000 kubieke meter zand wordt meegesleurd naar het zuiden.

Toeristische trekpleister
De stranden aan deze Franse kust zijn erg populair onder toeristen. Slechts tien procent van de kust is bewoond en een groot deel van deze mensen is werkzaam in de toeristische sector. De toeristische trekpleister levert jaarlijks 1,4 miljard euro op. Het is dus een ramp voor de lokale economie als deze stranden zouden verdwijnen.

Er zijn plannen om de stranden tegen erosie te beschermen, maar hiervoor moet zand worden aangevoerd. Deze oplossing is ingewikkeld en duur. Bovendien is het aanvoeren van zand een werk zonder einde.

Foto door Saskia.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Frankrijk artikelen
Reisnieuws
City-tips! Eropuit met de bus voor onder de € 20

14 feb 2017, Binnen Europa is de bus een eenvoudig en goedkoop alternatief voor de trein en het vliegtuig. Voor minder dan € 20 brengt een comfortabele bus met wifi en airco je naar populaire steden zoals Gent, Bremen en Parijs. We lichten de leukste city-ti...

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1
Interview
Wilfred de Bruijn: ‘De reis ernaartoe is al een feest op zich!’

24 jan 2017, Wilfred de Bruijn, die sinds 2003 in Parijs woont, maakte vorig jaar de documentairereeks Op zoek naar Frankrijk, waarbij hij Franse clichés onder de loep hield. Op 1 mei wordt zijn volgende documentaire, over de Franse presidentsverkiezingen, ui...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.