Frankrijk Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Franse kustlijn bedreigd

Gepubliceerd: 01 mei 2009
0

De Franse kustlijn in het zuidwesten van het land dreigt te worden verwoest door het stijgende zeeniveau. Erosie is de belangrijkste bedreiging voor deze kust, die loopt van het noorden van Spanje tot aan de rivier Gironde.

De erosie zorgt voor een tekort aan zand op de stranden. De afslijting ontstaat door zware stormen en hevige regenval die de kust treffen tijdens warme perioden. Daarnaast werkt de ligging van het strand nadelig uit. Krachtige golven aan de Golf van Biskaje zorgen er namelijk elk jaar voor dat er 500.000 kubieke meter zand wordt meegesleurd naar het zuiden.

Toeristische trekpleister
De stranden aan deze Franse kust zijn erg populair onder toeristen. Slechts tien procent van de kust is bewoond en een groot deel van deze mensen is werkzaam in de toeristische sector. De toeristische trekpleister levert jaarlijks 1,4 miljard euro op. Het is dus een ramp voor de lokale economie als deze stranden zouden verdwijnen.

Er zijn plannen om de stranden tegen erosie te beschermen, maar hiervoor moet zand worden aangevoerd. Deze oplossing is ingewikkeld en duur. Bovendien is het aanvoeren van zand een werk zonder einde.

Foto door Saskia.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Frankrijk artikelen
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
De 10 grootste fooi-geef blunders in het buitenland

22 apr 2017, Is het nou 10%? Of helemaal niks? Fooi geven is in sommige landen volkomen normaal en in andere een extraatje. Zo geef je fooi in de populairste vakantielanden voor Nederlanders.

1
Reisnieuws
Ken je canyoning al? Dit zijn Europa’s leukste kloven

18 apr 2017, Wereldwijd vormen steeds meer canyons, of kloven, het decor voor canyoningtochten. Canyoning als extreme sport wordt dus steeds populairder op vakantie. Maar wat weet jij er nu eigenlijk vanaf? En wat zijn Europa’s leukste canyons? Wij lichten u...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.