Ho Chi Minh stad (Saigon)

Manomanwateengekkenhuis

mousta was hier op 2009-08-18 Gepost op: 2009-08-18 3 reacties.
Hallo luie mensen. Hier een berichtje uit het hete Saigon. Er zijn nog luitjes die zich in het zweet werken om jullie te berichten uit verre landen waar jullie niet willen komen. Nou het was me het dagje wel, na een 24 uur reizen, taxi in, trein in, vliegtuig in, nog een vliegtuig in, Vietnam in, weer een taxi in en dan ben je er, 12.000 km verder, de broek vastgeplakt aan de bilnaad, poe poe. Enkele uren pitten en dan op ontdekkingstocht. Nou ik weet zeker dat Dr Livinstone het beter had dan wij, wat een verpletterende stad is dit. Nederland heeft veel mensjes op de vierkante meter, maar hier wonen evenveel mensen op die meters, hebben ook allemaal een slecht onderhouden brommer, maar niemand heeft een rijbewijs, ze gaan allemaal hun eigen weg en doen dat allemaal met een pokergezicht, wachtend op een ander om uit te wijken , of te remmen. Elke Europiaan, zelfs een Italiaan kan alleen maar zijn handen voor zijn ogen slaan en wachten op de klap, die niet komt, want het zijn allemaal geboren coreurs. Daarbij hebben ze nog tijd om naar ons te zwaaien en te lachen en te kijken of er nog aanbiedingen zijn in de tallose winkels. Uit eten heeft ook voor mij een nieuwe dimensie gekregen, nu ik met de beste wil van de wereld van mijn kant, deze meestal leuke uitziende dienstertjes niet kan vertellen wat ik wens te schaften. Zelfs met een aangeschaft woordenboek Vietnamees, krijg ik gegrild varkensvel, lillende vetkwabben, en ander oneetbare meuk voorgeschoteld. Maar aangezien ze het goedbedoelen eet ik alles braaf op, net als thuis vroeger. Tot de volgende keer Gerard
0
3

Foto's bij dit blog

Grote drukte vonden wij in Saigon. Stelde niks voor, was een fe
Wat een snoepke
Alle blogs van mousta
 

3 reactie(s) bij "Manomanwateengekkenhuis"

 • profile image comment

  Ik kan het me precies voorstellen met die brommertjes, in Phnom Penh gaat het net zo. Ik durfde in het begin de straat niet over te steken. En oh ik benijd jullie om het lekkere Aziatische eten [ zonde vellen en vetkwabben ]. Veel plezier ik ga je volgende blog even lezen. Groetjes Gert.

  Door ciske • geplaatst op 2009-08-20 21:38:34
 • profile image comment

  Ja, een echt avontuur dus. Heb je nog geen gebakken hond voorgezet gekregen? Of was het niet de juiste tijd van de maand?

  Door pkoelewijn • geplaatst op 2009-08-20 14:29:09
 • profile image comment

  ikm lach me helemaal rot, wat kan jij leuk schrijven! ben zelf net terug uit Hanoi en vond dat ook een ramp!

  Door jeannette • geplaatst op 2009-08-18 21:43:38

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.