Verenigde Arabische Emiraten Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Wetenschappers klonen kameel

Gepubliceerd: 25 apr 2009
0

Sinds kort is Dolly het schaap niet meer het enige gekloonde zoogdier op aarde. In de Verenigde Arabische Emiraten hebben wetenschappers namelijk voor het eerst in de geschiedenis een kameel gekloond.

De vrouwelijke kameel Injaz, het Arabische woord voor prestatie, is begin april geboren. Ze is de kloon van een kameel die in 2005 werd geslacht voor haar vlees. Wetenschappers van het Kamelen Reproductie Centrum gebruikten DNA uit cellen van de eierstokken van de geslachte kameel. Vervolgens werd het genetisch materiaal in een eitje van de draagmoeder gestopt. De draagmoeder was 378 dagen zwanger van Injaz en maakt het goed.

Doorbraak in onderzoeksprogramma
De wetenschappers van het reproductiecentrum in de Verenigde Arabische Emiraten zijn vijf jaar met het project aan de slag geweest. Volgens de directeur is de geboorte van Injaz een doorbraak in het onderzoeksprogramma. De wetenschappers bewaren voor de toekomst waardevolle genen van de snelste kamelen en kamelen die het meeste melk produceren.

Foto door jabron.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Arabische Emiraten artikelen
Reisnieuws
7 plekken die je NIET moet bezoeken deze zomer

27 mei 2017, Je staat al zolang je je kunt herinneren te popelen om die éne highlight van dichtbij te zien. Maar als je er aankomt blijkt het een grote anticlimax. Klinkt bekend in de oren? Sla deze zeven plekken deze zomer dan over en ga voor het alternatief.

0
Reisnieuws
10x de mooiste skylines én de geheimste uitkijkpunten

05 apr 2017, Je hebt van die skylines die uit duizenden te herkennen zijn, zoals deze tien. De Columbus-redactie en Reisreporters wijzen je op de allermooiste en minst drukke uitkijkpunten.

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
10 absurde boetes die je reis behoorlijk kunnen verpesten

27 okt 2016, Wat hier in Nederland een normaal gebruik is, kan strafbaar zijn in een ander land. Leuk die andere culturen en gebruiken, maar houd wel even rekening met bizarre boetes die je vakantie nog weleens een stukje duurder kunnen maken!

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.