Verenigde Arabische Emiraten Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Wetenschappers klonen kameel

Gepubliceerd: 25 apr 2009
0

Sinds kort is Dolly het schaap niet meer het enige gekloonde zoogdier op aarde. In de Verenigde Arabische Emiraten hebben wetenschappers namelijk voor het eerst in de geschiedenis een kameel gekloond.

De vrouwelijke kameel Injaz, het Arabische woord voor prestatie, is begin april geboren. Ze is de kloon van een kameel die in 2005 werd geslacht voor haar vlees. Wetenschappers van het Kamelen Reproductie Centrum gebruikten DNA uit cellen van de eierstokken van de geslachte kameel. Vervolgens werd het genetisch materiaal in een eitje van de draagmoeder gestopt. De draagmoeder was 378 dagen zwanger van Injaz en maakt het goed.

Doorbraak in onderzoeksprogramma
De wetenschappers van het reproductiecentrum in de Verenigde Arabische Emiraten zijn vijf jaar met het project aan de slag geweest. Volgens de directeur is de geboorte van Injaz een doorbraak in het onderzoeksprogramma. De wetenschappers bewaren voor de toekomst waardevolle genen van de snelste kamelen en kamelen die het meeste melk produceren.

Foto door jabron.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Arabische Emiraten artikelen
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
10 absurde boetes die je reis behoorlijk kunnen verpesten

27 okt 2016, Wat hier in Nederland een normaal gebruik is, kan strafbaar zijn in een ander land. Leuk die andere culturen en gebruiken, maar houd wel even rekening met bizarre boetes die je vakantie nog weleens een stukje duurder kunnen maken!

2
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Nieuw: hotel met eigen regenwoud

19 okt 2016, Het is nog drie jaar wachten, maar dan opent Dubai een wel heel bijzonder vijfsterrenhotel. Het Rosemont Five Star Hotel beschikt namelijk naast de gewoonlijke slaapfaciliteiten over een kunstmatig strand en regenwoud.

0
Reisnieuws
De favoriete hotspots in Dubai

15 okt 2016, Ooit, in een grijs verleden, was Dubai een stoffig havenplaatsje. Nu is het een wereldstad waar je de ene dag van de meest luxe hotels en restaurants aan het strand kunt genieten en de volgende dag op een kameel door de woestijn rijdt. Vier locals...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.