Taiwan Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Ninja restaurant in Taipei

Gepubliceerd: 22 feb 2010
0

In Taipei, de hoofdstad van Taiwan, is vorige maand het restaurant ‘Ninja’ geopend. Namen kunnen veel zeggen en dit restaurant doet zijn naam zeker eer aan.

Bij binnenkomst in Ninja loop je als gast eerst tegen een stroompje water en een scherm met een waterval. Het wachten op de brug die je over het water brengt, geeft je enkele minuten de tijd om de eerste indrukken op je in te laten werken. Zo kun je je ondertussen voorbereiden op de rest van het spektakel, dat in de duistere eetzaal plaatsvindt.

Zwaarden

De bediening is gekleed in zwart en rood en zwiert met zwaarden en vuur terwijl je als gast geniet van je maaltijd. Ondertussen kijk je naar magische shows en cabaretvoorstellingen.

Vuur

Serveersters brengen de gasten speciale menukaarten die op tafel in brand worden gestoken en zo verdwijnen. Je moet zelfs niet opkijken van vlammen die als slangen over de tafel kruipen. Foto’s maken van dit spektakel is geen probleem.

Cultuur

Ninja’s, die aparte strategieën hadden voor het voeren van oorlog zijn nog altijd een bekend en blijvend thema in de Japanse cultuur. De Japanse keuken en cultuur zijn populair in Taiwan.

Themarestaurants

De eigenaar Ou Chia-wei heeft altijd al een bijzondere interesse voor ninja’s gehad: 'Deze strijders stralen iets mysterieus uit en geven een extra dimensie aan ons eten.' Behalve Ninja heeft hij ook nog een themarestaurant waar je je waant in een ziekenhuis.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Taiwan artikelen
Foto-album
Door: Noor Dekker
Geweldig: deze plekken zijn niet van deze wereld

30 sep 2016, Het lijkt misschien wel alsof deze foto’s op een andere planeet zijn gemaakt, maar de volgende vijf plekken zijn toch echt op onze aardbol te vinden. Ga met Columbus Travel mee op (ruimte)reis langs deze bijzondere plaatsen en sta versteld van d...

0
Reisnieuws
Dit moet je dus ECHT niet doen in Azië

10 aug 2016, Ga jij deze zomer op reis naar Azië? Dan zal het je opvallen dat de cultuurverschillen soms zo groot zijn dat je er met een vriendelijke lach en een verontschuldiging niet zomaar vanaf komt. Een beetje voorbereiding is het halve werk. Columbus Tr...

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
10 buitenaards mooie landschappen

25 jan 2016, Niet genoeg geld voor het reserveren van een stoeltje in een commercieel toestel naar Mars? Wees gerust. Als je weet waar je moet zoeken kom je ook op onze eigen planeet in aanraking met buitenaardse landschappen.

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.