Akaba

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op rolletjes

Akaba,
Jordanië


Ik lig te genieten van de zon aan de rand van één van de vele zwembaden. Ik ben aan het wegdommelen. Whoesh… hè, wat was dat? Ach, ik zal het wel gedroomd hebben, want ik ben immers half aan het slapen… druk bezig met nixen. Whoesh! Ik weet het nu zeker. Ik heb me dit niet verbeeld… er vloog iets langs. Het was geen insect of een vogel, maar volgens mij iets veel groters!

Ik ga maar eens recht opzitten. Ineens zie ik het… het is het personeel dat op rollerskates bestellingen aan het opnemen is en deze vervolgens komt brengen. Het gaat bijzonder snel en wat nog veel belangrijker is, er gebeuren geen ongelukken. Dienbladen vallen niet, gasten hoeven niet uit te wijken en er vinden geen botsingen plaats. Neen, het personeel houdt zelfs keurig rekening met de gasten! Wat een aparte service… en dat allemaal met een grote lach!

Je kunt wel zeggen het gaat op rolletjes. Het woordenboek geeft daarover aan “uitstekend, voorspoedig gaan; gesmeerd gaan; of als (de) gesmeerde bliksem gaan”. In dit geval klopt het helemaal!