Minder CO2 door plassen image
Koenthal

Minder CO2 door plassen

“Please relieve yourself before entering the aircraft.

Een Japanse luchtvaartmaatschappij heeft passagiers gevraagd het toilet te gebruiken, alvorens ze het vliegtuig instappen. Op deze manier hoeft het vliegtuig namelijk minder gewicht te dragen.

Loo Monitors

All Nippon Airways heeft aangekondigd zogenaamde loo monitors op te hangen bij de gates in de terminals. Hierop wordt gevraagd of de wachtende passagiers even naar het toilet willen gaan, voordat ze het vliegtuig instappen.

Brandstrofvermindering

De maatschappij gelooft namelijk dat een lege blaas ook de desbetreffende passagier lichter maakt, waardoor het vliegtuig minder gewicht hoeft te dragen en dus minder brandstof verbruikt, meldt de Japanse televisiezender NHK.

Experiment

All Nippon Airways begon met dit opmerkelijke beleid als een experiment op 1 oktober. De proef zal een maand lang doorgevoerd worden. Als het succesvol blijkt en goed wordt ontvangen door de passagiers, zou het kunnen dat de maatschappij het plan als standaard invoert.

CO2 vermindering

De luchtvaartmaatschappij hoopt hiermee de uitstoot van CO2 gassen met vijf ton per maand terug te kunnen dringen.

Andere manieren

Het is niet het eerste idee van een vliegtuigmaatschappij om geld te besparen in de-branche. Zo verdwenen bij Ryan Air de incheckbalies, vroeg de budgetmaatschappij om geld voor het toilet en moesten passagiers van Jetstar hun eigen bagagelabels uitprinten.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.