Israël Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Zeemeermin als toeristenlokker

Gepubliceerd: 12 aug 2009
0

Steden overal ter wereld hebben al in de loop der tijd verschillende ludieke acties bedacht om toeristen te trekken. Het Israelische Kirvat Yam kan nu aan het lijstje toegevoegd worden.

De stad nabij Haifa looft $ 1.2 miljoen (ongeveer € 850.000) uit aan degene die bewijs vindt dat er een zeemeermin leeft in de zee bij de badplaats. De actie is opgezet nadat verschillende mensen afzonderlijk van elkaar hadden beweerd een zeemeermin te hebben gezien. Het zou gaan om een 'vrouwelijk figuur, dat er nog jong uitziet'.

Zonsondergang

Omdat de zeemeermin alleen maar bij zonsondergang gezien is, trekken toeristen massaal in de avonduren naar de kust, in de hoop een glimp van het mysterieuze wezen te vangen.

Financiële boost

De gemeente hoopt dat het gerucht nog veel meer toeristen zal trekken, waardoor de lokale economie een flinke boost krijgt. 'Als er echt een zeemeermin is, dan zal dat nog veel meer opleveren dan de 1.2 miljoen die we uitloven', aldus een woordvoerder.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Israël artikelen
Reisnieuws
Hoeveel van deze paspoortstempels ken jij?

25 nov 2016, Door de douane gaan is vaak een heel gedoe. Maar van die nieuwe paspoortstempel beur je weer helemaal op. Dit zijn de meest bijzondere die wij vonden. Welke ken jij?

0
Reisnieuws
Dit speelt mee bij de aanleg van een nieuwe vliegroute...

23 nov 2016, Het gebeurt steeds vaker dat een vliegtuigmaatschappij aankondigt naar nieuwe bestemmingen te vliegen. Hartstikke fijn; zo kun je nóg meer van de wereld zien, of juist sneller je favoriete reisbestemming bereiken! Maar hoe komt die vliegverbindin...

0
Reisnieuws
In deze landen heb je gegarandeerd het mooiste weer

24 mei 2016, In Nederland is het bijna een nationale sport te noemen: zeuren over het weer. Wat voor de een heerlijk zomers weer is, vindt de ander weer te heet en klam en van regen houdt natuurlijk niemand. Omdat het ideale klimaat voor iedereen weer anders i...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.