Sumatra

1997: Sumatra, Samosir Island: kerkje.

1997: Sumatra, Samosir Island: kerkje.
Foto door : Babette Rens
Sumatra (of Sumatera) is het op vijf na grootste eiland van de wereld (ongeveer 470.000 km²) en behoort bij Indonesië. Het heeft 45 miljoen inwoners.

Het Tobameer (Maleis: Danau Toba) is een meer in de provincie Noord-Sumatra op Sumatra. Het meer is ontstaan als caldera van een reusachtige vulkaanuitbarsting zo'n 70-75.000 jaar geleden. De afmetingen van het Tobameer zijn ongeveer 100 km in lengte en 31 km in breedte, met een totale oppervlakte van ongeveer 1146 km². Het meer is hierdoor het grootste meer in Zuidoost-Azië. Het Tobameer is ook erg diep: alhoewel de exacte diepte niet precies bekend is, wordt deze op meer dan 450 meter geschat.

In het Tobameer ligt ook een schiereiland dat ongeveer 30.000 jaar geleden is ontstaan als gevolg van een vulkaanuitbarsting. Dit eiland met de naam Samosir (Indonesisch: Palau Samosir) heeft de afmeting van ongeveer 46 km bij 21 km en is vooral bij rugzaktoeristen een populaire bestemming. Het eiland wordt bewoond door de Toba Batak (de Batak zijn waarschijnlijk zo’n 3000 jaar geleden vanuit de Filipijnen en Borneo naar de hooglanden van Noord-Sumatra getrokken. Op het eiland zijn enkele dorpjes met Batak-huizen, zoals Ambarita, Tomok en Simanindo. Er worden dagelijks dansvoorstellingen gehouden in Huta Bolon door de bewoners.
0
0

Info over deze foto met tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
199
Geplaatst op
11 jun 2008
Land
Bestemming
Laat kaart zien
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.