Kerala Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Kerala, India

Gepubliceerd: 27 aug 2012
0

De groenste provincie van India is gezegend met miljoenen kokospalmen, ongerepte stranden, ontelbare waterwegen en hier en daar een knuffelgoeroe. 15 tips voor een actieve, spirituele en ontspannen trip.

Columbus Travel
Columbus Travel


Tekst: Matthijs de Groot, Fotografie: Louise ten Have

Spice girls en knuffelgoeroes

1 Neem een duik in het diepe - Backwaters

Direct achter de kust ligt een 900 kilometer lang netwerk van rivieren, kanalen en meren, dat vroeger door gebrek aan wegen werd gebruikt voor transport. Huur je eigen huisboot met bemanning en laat je rondvaren door deze idyllische waterwegen die worden omzoomd door palmbomen, dorpjes, moskeeën, kerken en rijstvelden. Het leven speelt zich af rondom je boot: op het water en direct aan de waterkant. Je eigen kok kookt de heerlijkste gerechten en voordat je overnacht op de boot, neem je je laatste drankje loungend onder de sterren. Het verschil in kwaliteit tussen de boten is groot, dus check goed. [eco icoon] Kies als het even kan een boot met het Green Palm keurmerk, waarbij het afval (toilet!) netjes wordt afgevoerd en de boot beschikt over een binnenboordmotor (buitenboordmotoren vervuilen meer en zijn lawaaiig). Sommige boten hebben een terras op de eerste verdieping, wat een goed uitzicht garandeert. Op andere kan je lekker loungen op het voordek. Uiteraard wil je niet in een file van huisboten terechtkomen dus ga van de gebaande paden af. Goede alternatieven voor de drukke startplaats Alleppey zijn Kollam en Kumarakom. Vanaf € 200 voor 24 uur, inclusief eten, tarief sterk afhankelijk van het seizoen.

2 Leer Keralaans koken - Backwaters

De kok op je huisboot maakt de heerlijkste gerechten speciaal voor jou klaar. Je bent welkom om mee te kijken en zelf een gerecht te leren bereiden. Vraag het op tijd, want de gerechten worden uren van tevoren klaar gemaakt.
 

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer India artikelen
Reisnieuws
Cool! Illegale dronebeelden van wereldberoemde monumenten

09 jan 2017, Fotograaf Amos Chapple is een pionier op het gebied van drone-fotografie. Hij schafte er een aan zodra het op de markt kwam. Nog vóórdat het illegaal werd bestuurde hij zijn vliegende camera over enkele van 's werelds mooiste monumenten. Bekijk ...

6
Reisnieuws
Wauw! 10 verlaten eilanden helemaal voor jezelf

07 nov 2015, Wie of wat neem jij mee naar een onbewoond eiland? Of beter, waar zou je heen gaan als je een onbewoond eiland voor het uitkiezen had? Ontdek de mooiste verlaten eilanden in de wereld en droom weg bij de volgende paradijsjes.

0
Reportage
India: het nieuwe Goa heet Kerala

01 jun 2015, De deelstaat Kerela mag je niet missen als je het zuiden van India bezoekt. Alleen al vanwege het feit dat het ooit door Nederlanders is bezet. Ook kun je er op zijn ‘Giethoorns’ varen, één van de weinige vrouwelijke goeroes van India bezoek...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.