Hongkong

met ome co naar Big Buddha (dag 1 - 4 van onze wereldreis)

ronny2x4 was hier op 2008-05-13 Gepost op: 2008-10-08 0 reacties.
Nou, we zijn heelhuids aangekomen, na een lange en vermoeiende reis. Het heeft alles bij elkaar van deur tot deur ongeveer 24 uur geduurd, gelukkig zonder vertragingen met de koffers op schiphol. BMI zit bij een andere bagageafhandelaar en er waren voor ons dan ook geen problemen. Dat betekende wel dat we ons 5 uur moesten vermaken op Heathrow. Nou ja, je moet er wat voor over hebben zullen we maar zeggen.

De vlucht van Air New Zealand was prima. Tijdens het inchecken hebben we de grond stewardess verteld dat we 'on honymoon' zijn. Ze verscheurde meteen de boardingpassen die ze ondertussen al klaar had gemaakt en draaide nieuwe uit. We kregen 3 stoelen voor de prijs van 2. Patricia rechts, middelste stoel voor de zooi en ik links. In het vliegtuig, Boeing 747-400 voor wie het wil weten, was er voldoende vermaak via het personal entertainment programm. In de stoel voor je zit een scherm met tv, radio, films, games enz.. Beenruimte was prima. Ik kon met mijn benen bijna recht vooruit liggen. Maar ja, slapen ho maar.

Dag 1 (27 graden zwaar bewolkt met af en toe een bui):

Eindelijk aangekomen in Hong Kong. Gelijk een belletje gepleegd naar ome Co, die al een biertje aan het drinken was in het centrum. Wij hebben een bus gepakt en zijn eerst naar het Hotel gegaan om ons even op te frissen. Co kwam ook naar het hotel en we hebben een biertje gedronken en zijn gaan eten. Carmon is niet mee, omdat ze erg moe is vanwege de zwangerschap.

Patricia hebben we om half 11 bij het hotel afgezet en is lekker gaan slapen. De mannen zijn even een biertocht gaan houden in Mong Kok (de wijk bij het hotel). We hadden afgesproken de eerste bus te pakken die we tegen zouden komen en de 6e halte uit te stappen. Zo gezegd zo gedaan, maar we stapten gewoon nog in dezelfde straat uit, want de haltes liggen hier wel erg dicht naast elkaar. We waren half 3 terug zo dronken als een garnaal. Leuk detail, we hebben geen kroeg gezien (wel naar gezocht)...

Teruggekomen in het hotel heb ik Patricia de leukste nacht in weken bezorgd. Ik heb haar 3 keer het bed uit geduwd en 2 keer haar dekens afgepakt. 1 keer bovenop haar gaan liggen en met mijn voeten kabaal lopen maken op het matras. Het was al zover dat patricia op de stoel wilde gaan slapen . De volgende morgen half 12 ik me van geen kwaad bewust. Hoe hard ik ook denk, ik weet het echt niet meer. Ook niet hoe we überhaupt terug naar het hotel zijn gekomen trouwens....

Dag 2 (25 gr zwaar bewolkt):

Ontbijt dus gemist en eerst maar even aspirines en maagtabletten gehaald bij de drogist. Teruggelopen naar het hotel en met de hotelbus naar het centrum gegaan. Op naar de subway dachten we. Na 30 minuten kwamen we erachter dat subway een gang onder de weg betekend en dat dit dus niet staat voor metro.... Met een kleine vertraging vanuit het centrum alsnog de metro genomen naar de Big Buddah en het Po Lin Monastery. Hier aangekomen hebben we een kabelbaan omhoog genomen van 20 minuten. Heel mooi uitzicht over de bergen, zee, vliegveld en wolkenkrabbers, ware het niet dat het uitzicht belemmerd werd door smog/mist/bewolking enz..

Erg toeristisch, maar wel een must see. Ook het klooster was druk met toeristen. Wel een wens opgehangen aan iets dat doet lijken op een wasrek. Ook 30 stokken wierook in de hens gestoken en neergezet bij alle andere stokken wierook. Hier heb ik als goedmakertje maar slippers voor Patries gekocht.

Terug via de kabelbaan, weer zonder uitzicht en de metro naar hong kong island genomen. Hier zijn we in de tram gestapt en uitgestapt in een gebied met veel winkels en restaurantjes. Je kijkt je ogen uit van alle neon reclameborden. Wat een drukte, wat een geluiden en wat een geuren. Hier een restaurantje binnengestapt (soort Mc Donald, alleen dan met rijst/noedels en Dim Sum) en best lekker gegeten. We hebben hier nog een tijdje geshopt en later teruggegaan naar het hotel. Om half 1 op 1 oor en weer vroeg op voor het ontbijt.

Dag 3 (27 graden en een beetje zon)

Wij zaten al om 10 uur aan het ontbijt en Co zou er zo aankomen. Nou, hij was er dus 10:27 of zo, terwijl je tot 10:30 kan eten. Co dacht dat hij het ontbijt erbij geboekt had. Dus niet, hij kon gewoon 90 hong kong dollar afrekenen voor een kopje koffie.... De tijd was om, buffet was gesloten... Lekker Co.

Nadat Co dus z'n ontbijtje betaald had zijn we nog even de stad in gegaan. Hier hebben we afscheid genomen, omdat Co weer naar Carmon toe wilde. Een dag eerder dan gepland, maar dat is denk ik maar beter ook... Wij zijn naar het busstation gegaan en hebben de bus genomen naar Stanly Market. Dit is een toeristische markt op het zuidpuntje van Hong Kong eiland met, zoals gewoonlijk op dit soort markten, alleen maar dezelfde zooi. Dus, snel weer terug en op naar de peak.

Rond een uur of 4 gingen we samen met een stuk of 10.000 andere spleetogen met de tram omhoog. Een leuke authentieke tram met een zeer mooi uitzicht op alle wolkenkrabbers. Bovenop had je een nog mooier uitzicht, alleen jammer dat het erg nevelig was. Hier hebben we romantisch gewandeld en gekeken naar hoe de zon wegzakte in de smog.... Na een burgerkingetje gescoord te hebben zijn we weer afgedaald en zijn we naar de haven gelopen. Hier zijn we met de Star Ferry weer terug naar Tsim Sha Shui (snel uitspreken ) gevaren. Hier nog een moment over de boulevard geflaneerd en naar nog meer billboards en wolkenkrabbers gekeken aan de overkant. Via het Kowloon park zijn we weer naar een markt gelopen. Dit bleek een goed idee te zijn, omdat ze hier nog meer van dezelfde zooi verkochten. En echt precies hetzelfde... Op naar de metro dus, terug naar het hotel.

Dag 4 (28 graden met zon):

We waren al vroeg op voor het ontbijt. Op het ochtendnieuws hoorde we dat de heftigste aardbeving van de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden in zuidwest China. Nou, we hebben er niks van meegekregen. We hebben de koffers gepakt en lekker aan het zwembad gelegen op het dak van ons hotel. Ik ben nog even de stad in gegaan om wat fotootjes te schieten, vanwege het mooie weer. Zon is beter voor je vakantiekiekjes dan bewolking.... Het gevolg van al die zon is dat Patricia haar bikinibandjes goed zichtbaar zijn, omdat al het vlees eromheen flink rood was. Goed voor de trouwfoto’s op de Cook eilanden volgende week!

Later met de hotelbus naar het vliegveld gereden en ingecheckt. Het zelfde truckje weer uitgehaald als in London (eerst vragen of het vliegtuig vol zit, dan een isle- en een windowseat vragen en of ze de middelste stoel willen blocken) en we hadden nu weer 3 stoelen voor ons tweeën. Op het vliegveld op zoek naar een Starbucks die we vonden op ongeveer 1,5 uur lopen van de gate. Je moet maar trek in een bakkie hebben ... Op naar Aucklend..
0
0

Foto's bij dit blog

verdwaald in het centrum
hkg
metropark kowloon hotel
wolkenkrabber
Alle blogs van ronny2x4
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.