Hongkong

Vogeltjes uitlaten in Kowloon City!

janhermens was hier op 2008-10-20 Gepost op: 2008-10-23 1 reacties.
Lieve mensen,
dit wordt ons laatste berichtje uit Hong Kong. Vandaag hebben we nog een stuk door de wijk Kowloon gewandeld, op maandag is veel dicht, maar de markt was al druk: veel vissen en vlees, kikkers en schildpadden, fruit en groente. Zo links en rechts werd er weer duchtig op los gemept met knuppels en grote hakmessen!
We hebben de kamer nog tot 18.00 uur, we gaan zo nog wat eten en douchen en daarna uitchecken.
Trouwens, nu begrijpen we waarom zoveel mensen met mondkapjes lopen, de binnenkant van je neus is aan het eind van de dag zwarter dan Zwarte Piet!
We hebben na 18.00 uur nog even in het park gelopen, waar dus geen honden mogen komen, waar je niet mag gaan liggen, waar je niet mag fietsen, waar je niet mag spugen, waar je niet mag roken, maar.......waar je wél je vogeltje mag uitlaten! Oude mannetjes komen tegen de avond met één of meerdere kooitjes naar het park en hangen die in een boom. Vooraf fluiten ze om te kijken of er andere, niet gevangen, vogeltjes rondvliegen. Zó hebben de kooivogeltjes óók nog wat aanspraak!

We hebben een fijne vakantie gehad, vooral Vietnam kunnen we iedereen aanraden. Over een paar jaar zal het totaal veranderd zijn, de economie gaat er als een trein, en ze richten zich enorm op de ontwikkeling van het toerisme. Er wordt dus gigantisch veel gebouwd in deze sector! Milieu en natuur komen daarbij nog vaak op de tweede plaats.
De mensen zijn erg vriendelijk en behulpzaam, maar dat schijnt niet ieders ervaring te zijn (vooral in het noorden).
De tegenstelling noord-zuid bestaat nog steeds, in ieder geval bij veel zuiderlingen van binnen! Het noorden beslist en dat hebben wij vaak gemerkt!

Door Vietnam te bezoeken, is veel voor ons herkenbaar en voelbaar geworden. Eerder schreven we al over de laatste oorlog en de gevolgen ervan. Een film of een boek geeft altijd maar een beperkt beeld! Dit geldt natuurlijk voor veel (vakantie-)landen.

Morgen om 6.50 uur hopen we weer in Nederland te landen!
Lieve groeten uit de warmte, we lezen hier dat het vandaag in Nederland 17 graden is, morgen 14 en druilerig! We hebben gelukkig een dikke trui bij ons!
Jan en Christien
0
1
Alle blogs van janhermens
 

1 reactie(s) bij "Vogeltjes uitlaten in Kowloon City!"

  • profile image comment

    Heb met veel plezier jullie verslag gelezen.. Veel gezien en veel gedaan zo te lezen en dan ook nog bijna elke dag schrijven! Het is mij nu duidelijk dat ik wel naar Vietnam wil, maar dan noord. Ik begrijp uit jullie verhaal dat het zuiden veel herinneringen aan de oorlog is en aan de Amerikanen... ???

    Door zeester • geplaatst op 2008-10-27 19:56:19

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.